Studenţi și absolvenți SNSPA, autorii volumul colectiv “Insight Inn”

Joi, 10 septembrie 2020, la Gradina Floreasca din București, respectând normele de distanțare fizică, studenţi şi absolvenţi SNSPA lansează “Insight Inn”, un volumul colectiv “conceput” în timpul pandemiei COVID-19.

Autorii volumului sunt tineri entuziaşti şi talentaţi, studenţi SNSPA, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializările Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Sociologie şi Psihologie, anul II, coordonaţi de conf. univ. dr. Silvia Osman.

Prefața volumului colectiv “Insight Inn” este semnată de ES Fuad Kokaly, Ambasadorul Palestinei în România și cuvântul înainte, de prof. univ. dr. Liliana Popescu, prorector SNSPA.

Sponsorul volumului este Centrul Cultural Palestinian Mahmood Darwish.

“Despre libertate si alti demoni…
Primavara anului 2020 a servit tuturor o neasteptata lectie de libertate. Intre peretii propriilor case, libertatea, care ne-a prisosit sau nu, a prins alte culori si semnificatii profunde, desenand perspective noi asupra propriilor noastre valori, in linistea care a ingreunat, peste noapte, o lume intreaga.
Insight Inn este despre astfel de perspective, o harta a dezvaluirilor acestor valori si despre libertate, asa cum o vad si scriu despre ea tineri frumosi, asezati inteligent pe calea devenirii lor ca oameni. Libertatea de a trai frumos si de a gandi nelimitat, de a simti si de a impartasi cu ceilalti valorile si crezurile, trairile si credintele, asa cum izvorasc ele din profunzimile fiintei lor, se intrezaresc in toate lucrarile incluse in acest volum colectiv si sunt, de multe ori, insotite de nelinisti si de revolta mocnita, de intrebari care cauta (si vor gasi, cu siguranta) raspunsuri, de curiozitate vie, gandire logica, argumente valide, seriozitate si determinare in atingerea scopurilor, entuziasm si sensiblitate.
Fiecare dintre tinerii frumosi care au scris despre lumea din jurul nostru astazi, in Insight Inn, au corectat textele scrise cu pasiune, la prima mana si au (re)organizat materiale, s-au informat, au editat text si sunet, au desenat, au ilustrat grafic lucrari si au editat audio/video si muzical un trailer de promovare, au cantat despre lumea noastra, si-au imaginat lansarea virtuala a volumului lor colectiv in vremuri in care colectivul este respins de normele de distantare sociala si au fost toti ca unul, in acest demers comun. Intre paginile acestei carti veti intalni perspectivele lor asupra lumii din jurul nostru, clatinand si apoi (re)cladind, din visele si planurile lor de viitor, lumea in care vom trai, cu totii, maine. Lumea din jurul nostru se schimba secunda de secunda, perpetuu modelata de energia emotiilor si de gandurile noastre cumulate, in evolutie. Lumea pe care acesti tineri minunati o viseaza astazi o puteti intalni maine, in anii ce vin, in viitorul mai mult sau mai putin indepartat si o veti putea recunoaste, daca veti reusi sa cititi cu atentie si intelege, printre randuri, ce scriu in Insight Inn studentii SNSPA, coautori ai acestui volum, cu energia lor tanara, cu noblete, bunatate, curaj, demnitate, forta interioara si determinare.
Insight Inn este despre introspectie si despre cum ne regasim, cautandu-ne esenta, atunci cand circumstantele exterioare ne par nefavorabile. Insight Inn este despre cautari interioare si despre alegeri, despre ochi care aleg sa vada partea plina a paharului, despre punti care rasar de niciunde si trec peste gol si despre resemnificarea eului profund, in momente de cumpana.
Insight Inn este despre cum gasim atunci cand cautam, cum vedem, in spatele ochilor inchisi, atunci cand multi, de jur imprejur, sunt orbi. Acest volum colectiv, aparut sub umbrela seriei TWAU (The World Around Us) include o suma de lucrari scrise, cu grija, elan, pasiune si entuziasm, in lingua franca a vremurilor pe care le traim, de catre studenti si absolventi ai SNSPA, specializarile Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene, Sociologie si Psihologie. Se doreste a fi un punct de plecare catre un nou inceput, o reinventare si o recalibrare a lui a fi, in acum, acceptand lumina din noi si renuntand la mastile lumii, ca pe o scena fara spectatori. Pe un culoar de libertate astfel definit, ne putem indrepta catre o reala schimbare de paradigma in educatie (si in comunitate) in care corectitudinea politica si relativismul moral inceteaza sa ne mai fie piloni.”

Conf. dr. Silvia Osman
Coordonator al volumului colectiv Insight Inn
Bucuresti, 2020

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter