The London School of Economics and Political Science a devenit membru cu drepturi depline al CIVICA, consorțiul universitar european din care face parte SNSPA

Marți, 16 iunie 2020, Comisia Europeană a actualizat statutul The London School of Economics and Political Science (LSE) de la „partener asociat” la „membru cu drepturi depline” al CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, în urma unei solicitări depuse de consorțiul CIVICA.

CIVICA a fost selectată în 2019 drept una dintre primele alianțe universitare europene, o inițiativă pilot Erasmus+ care sprijină construirea de parteneriate strategice între universitățile europene. Fondată de șapte instituții de învățământ superior specializate în științele sociale, CIVICA a salutat prezența LSE în calitate de partener asociat încă de la înființarea consorțiului.

„Suntem încântați să primim LSE ca membru deplin în alianța noastră universitară europeană. CIVICA este acum mai puternică în ceea ce privește dezvoltarea întregului său potențial în beneficiul studenților și al facultăților și în determinarea unui impact pozitiv asupra societății prin intermediul științelor sociale și umaniste. Profilele excelente și complementare ale celor opt instituții partenere deschid posibilități remarcabile pentru educație, cercetare, inovare și implicare civică în Europa și nu numai”, au declarat președinții și rectorii celorlalte șapte instituții membre cu drepturi depline în cadrul CIVICA.

Cu acest prilej, Minouche Shafik, directorul LSE, a declarat: „Aceasta este o veste minunată! Mulțumim colegilor noștri din CIVICA care ne-au împărtășit entuziasmul de a deveni membru cu drepturi depline și au susținut solicitarea către Comisia Europeană spre aprobare. Pentru  lupta împotriva schimbărilor climatice, redresarea în urma crizelor sanitare mondiale sau combaterea inegalităților larg răspândite, avem nevoie de înțelegere și de cunoștințe care provin din științele sociale și umaniste. Acum, mai mult decât oricând, este esențial să lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri CIVICA pentru a depăși aceste provocări enorme”.

Prin unirea forțelor cu comunitatea LSE, CIVICA conectează în prezent 50.000 de studenți și 10.000 de profesori de la facultăți din toată Europa.

Membri cu drepturi depline ai CIVICA sunt: Bocconi University (Italia), Central European University (Austria și Ungaria), European University Institute (Interguvernamental), Hertie School (Germania), SNSPA (România), Sciences Po (Franța), Stockholm School of Economics (Suedia) și The London School of Economics and Political Sciences (Marea Britanie).

 

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter