A opta ediție a Bucharest Security Conference: un forum internațional, dedicat securității și apărării în Europa Centrală și de Est

În perioada 29-30 noiembrie 2024, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează cea de-a opta ediție a Bucharest Security Conference, una dintre cele mai prestigioase conferințe internaționale pe teme de securitate și apărare din România.

 

Evenimentul, organizat anual începând din 2016, își propune să promoveze o înțelegere comună a amenințărilor la adresa securității între membrii și partenerii NATO, să întărească prezența militară aliată în regiune și să consolideze cooperarea între țările B9. Reunind lideri din domeniile politic, de apărare și academic, conferința de anul acesta va pune accent pe dezvoltarea de strategii menite să întărească reziliența și stabilitatea, într-un context de securitate globală tot mai complex. De asemenea, această platformă continuă să poziționeze România ca un actor-cheie în asigurarea securității regionale, promovând o colaborare internațională esențială într-o perioadă marcată de incertitudini majore.

 

Conferința are ca obiectiv principal facilitarea unui dialog constructiv pe teme de importanță strategică, reunind oficiali din cadrul NATO și al Uniunii Europene, experți din mediul academic și reprezentanți ai sectorului non-guvernamental. Aceștia vor analiza transformările majore din mediul internațional de securitate, cu un accent deosebit pe evoluțiile din spațiul euro-atlantic. Totodată, participanții vor contribui la identificarea și formularea unor soluții eficiente pentru gestionarea amenințărilor de securitate din Europa Centrală și de Est, într-un context marcat de schimbări geopolitice, economice și militare semnificative.

 

Agenda conferinței include sesiuni plenare și paneluri dedicate unor teme esențiale de securitate, abordând impactul conflictelor geopolitice actuale, precum războiul din Ucraina, intensificarea amenințărilor hibride și cibernetice, emergența unor noi alianțe și rolul tehnologiilor avansate, precum inteligența artificială în domeniul apărării. În cadrul discuțiilor, se va examina și evoluția rolului NATO în regiunea Indo-Pacific, parteneriatele public-private din sectorul apărării și strategiile Uniunii Europene pentru protejarea granițelor și a zonelor sale periferice.

 

Printre personalitățile care au confirmat participarea la cea de-a opta ediție a Bucharest Security Conference se numără:

  • Barbora Maronkova, NATO Programme Officer for Global Partners Engagements section, Public Diplomacy Division;
  • Tania Latici, Political Officer to the Manager Director Peace Security and Defence, European External Action Service;
  • Adrian Dan, Chief Commercial Officer, NATO DIANA;
  • S. Kap-Soo Rim, Ambasadorul Republicii Coreea în România;
  • Tomasz Smura, Director of International Security and Defense Program, Pulaski Foundation;
  • Wojciech Lorenz, Head of the International Security Program, Polish Institute of International Affairs (PISM);
  • Gorana Grgic, Senior Researcher, Swiss and Euro-Atlantic Security, ETH Zürich’s Center for Security Studies (CSS);
  • Judith Huismans, Research Leader Defence & Security, RAND Europe;
  • Alessio Menegazzo, CEO și Country Manager PPC;
  • Patti Morrissey, Fondator și CEO Global Foresight Strategies, fost oficial al Pentagonului.

 

 

Accesul la conferință se face exclusiv pe bază de invitație.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget