În perioada 11-12 octombrie 2018, Facultatea de Management din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează, cu sprijinul Băncii Naţionale a României (BNR) şi în colaborare cu Societatea Academică de Management din România (SAMRO), a șasea ediție a conferinței academice internaționale STRATEGICA.
Lucrările conferinței vor fi deschise la sediul Băncii Naționale a României, în prezența guvernatorului BNR, academician Mugur Isărescu, și a rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, printr-o serie de prelegeri pe teme de economie, afaceri, management și etică în afaceri, susţinute de invitaţi de marcă: Rachel Lomax, Ovidiu Nicolescu, Aino Kianto, Juan Gabriel Cegarra Navarro și Ian Hipkin.
- Rachel Lomax, fost vice-președinte al Băncii Mondiale şi fost vice-guvernator al Băncii Angliei, este în prezent parte din echipa de management a HSBC Holdings, Heathrow Airport Holdings și Serco.
- Prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu este președintele Societății Academice de Management din România, o figură emblematică a teoriei și a practicii managementului în țara noastră, fiind președinte onorific al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), fost vice-președinte al Asociației Mondiale a Companiilor mici și mijlocii (WASME). Rezultatele activității sale au fost recunoscute de Academia Română, de Asociația Internațională pentru Jocuri și Simulări în Management (ISAGA) și de WASME, precum și de Universitățile din Baia Mare, Constanța, Galați, Oradea și Sibiu, care i-au conferit titlul de Doctor Honoris Causa.
- Aino Kianto, profesor doctor de managementul cunoștințelor la Universitatea Tehnică din Lappeenranta (LUT), este inventatoarea metodologiei ORCI de măsurare și dezvoltare a capacității de reînnoire a organizațiilor, utilizată în peste 100 de companii din Europa, autoare a numeroase lucrări academice, editor asociat al VINE Journal of Information and Knowledge Management Systems și membră a board-urilor editoriale a revistelor academice Knowledge Management Research & Practice, Journal of Intellectual Capital și International Journal of Knowledge and Systems Science. Doamna Kianto a lucrat pentru Parlamentul finlandez în Comitetul pentru Viitor și susține regulat cursuri pentru companii și practicieni.
- Profesorul Juan Gabriel Cegarra Navarro predă Management strategic, Managementul cunoștințelor și TIC la Universitatea Politehnică din Cartagena. Înainte de a se apropia de mediul academic, dr. Cegarra Navarro a lucrat în domeniul brokerajului de asigurări și a fost manager al EXPOPTICA S.L și al TINOP S.L. la Corte Ingles. A fost visiting professor la Hull Business School și la Lancaster University Management School. McMaster World Congress i-a oferit premiul pentru Best Academy Paper in Intellectual Capital & Innovation. Deține un visiting fellowship de la Academia Britanică și un MECD/Fulbright Fellowship.Ian Hipkin predă la University of Exeter Business School din Marea Britanie și la Școala Superioară de Comerț din Pau, Franța şi este consultant în strategie, operațiuni și gestionarea activelor pentru numeroase companii de mari dimensiuni din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Canada, Europa, Rusia și Africa. În prezent este preocupat de strategie și de politici ce țin de tehnologie în state aflate în conflict și în țări în curs de dezvoltare, incluzând Afghanistan și Irak.
În cea de-a doua zi a conferinței, 125 de lucrări originale, redactate de cercetători din peste 20 de țări, vor fi prezentate la sediul SNSPA, în cadrul următoarelor paneluri: Economics, Finance and Banking, Management and Leadership, Knowledge Economy, Economic Theory and Its Current Challenges, Marketing and Consumer Behavior, Digital Systems, E-Marketing and Organizational Dynamics, Business Ethics and CSR, Social Economy, Challenges in Project Management, Towards Sustainable Public Organizations, și Culturally Sustaining Leadership for Innovative Business.
Mai multe mese rotunde cu invitaţi de marcă vor încheia regalul la care vă invităm să luați parte în acest an. Prima dintre ele propune participanților să dezbată subiectul “Financial Inclusion: Does Innovation in Technology Bring Hope to the Romanian Unbanked?” și este moderată de dr. Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe, director al Centrului de Leadership și Inovare din SNSPA și de conf. univ. dr. Florina Pînzaru, decanul Facultății de Management din SNSPA, având următorii invitați confirmați: Cosmin Vladimirescu (General Manager Mastercard Romania), Claudiu Cercel (Deputy CEO BRD), Radu Georgescu (fondator GECAD Ventures), Augustin Jianu (fost ministru al comunicațiilor și antreprenor), Florin Luca (economist șef CEC Bank).
O a doua masă rotundă, moderată de Sorin Anagnoste, Knowledge Manager la EY Romania, aduce în prim-plan tema ”Business digitization. Is intelligent automation really here for businesses?”, în prezența următorilor invitați confirmați: Marius Alexandru (Manager for Special Project, Telekom), Sorin Peste (Technology Solutions Professionals, Data & AI, Microsoft), (Mircea Grigore, Product Manager, UiPath), Ștefan Baciu (Country Leader SAS România și Republica Moldova).
A treia masa rotundă derulată în cadrul conferinței din acest an va fi moderată de Ralf Wagner, Universitatea Kassel, Germania și va aborda tema antreprenoriatului și tinerilor, în prezența următorilor invitați confirmați: Gabriel Niță (Managing partner – Think Starter; Managing partner – Slim Smith Grup; Founder – Youth HUB), Arpad Todor (Responsabil de Politici Publice la Ministerul Afacerilor Externe; lect. univ., SNSPA), Sergiu Stan (director Masterat Managementul Programelor și Investițiilor, Facultatea de Management, SNSPA).
Detalii pe site-ul conferinței: www.strategica-conference.ro