Conferința internațională ESEE FANEL Network 2022 | Call for papers

Echipa Eastern and South Eastern Europe (ESEE) FANEL Network organizează conferința academică internațională “The Other Europe? Resilience and Assertiveness in Our Region”, care va avea loc online în perioada 14-15 ianuarie 2022.

 

Conferința oferă expertelor din domeniul extins al relațiilor internaționale oportunitatea de a-și prezenta opiniile cu privire la aspecte ce descriu tematici sociale și politice vitale, specifice Europei de Est și de Sud-Est, regiunii extinse a Mării Negre și Europei Centrale. Participantele vor discuta despre probleme comune la nivel regional, sub-regional și statal și își vor împărtăși cunoștințele cu scopul de a găsi soluții inovatoare. Vor fi prezentate noi percepții, sensuri și forme de expresie a puterii la nivel regional, sub-regional și național, se va explora relația acestora cu reziliența societală și se vor analiza mecanismele de adaptare.

 

Lucrările conferinței sunt structurate în trei faneluri (din englezescul FANEL, panel la care participă doar femei, oglindind frecventele maneluri sau paneluri formate doar din bărbați): (I) Inegalități regionale și consecințele lor socio-economice, (II) Formule de cooperare noi și consacrate și inițiativele din interiorul și din afara UE, (III) Jocuri internaționale în regiune. Interese aflate în competiție în regiunea de Est și de Sud-Est a Europei și consecințele acestor dinamici.

 

Participantele sunt invitate să trimită lucrări pentru a contribui la unul sau mai multe faneluri. Articole selectate vor fi publicate într-un număr special al Romanian Journal of Society and Politics sau în Romanian Journal of European Affairs, editat de Institutul European din România.

 

Rezumatele pot fi transmise la adresa esee-fanel@esee-fanel.net până la data de 1 decembrie 2021. Participarea este gratuită.

 

Vă invităm să citiți varianta integrală a Call for papers aici.

 

 

Eastern and South Eastern Europe (ESEE) FANEL Network a fost fondată în 2020 de către prof. univ. dr. Liliana Popescu, prorector pentru Relațiile Internaționale al SNSPA, și este dezvoltată în prezent cu ajutorul SNSPA și al Black Sea Trust for Regional Cooperation of the German Marshall Fund of the United States. Misiunea sa este să conecteze expertele în relații internaționale și în domeniile înrudite, provenind din Europa de Est, de Sud-Est și Centrală și din regiunea extinsă a Mării Negre, și să le sprijine în vederea creșterii vizibilității internaționale a muncii lor, promovându-le publicațiile, punându-le în legătură în funcție de interesele lor profesionale și organizând evenimente (conferințe, webinarii, mese rotunde) care cuprind exclusiv faneluri.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget