Conferința internațională “The Future of Europe. Perspectives of Contemporary Developments”

În perioada 8-10 mai 2019, la Sibiu, se va desfășura conferința internațională “The Future of Europe. Perspectives of Contemporary Developments”, organizată de Centrul de Prevenire a Conflictelor și Early Warning din București și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), German Marshall Fund, Fundația Konrad Adenauer și Comisia Europeană.

Conferința se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, și sub patronajul Președinției Române a Consiliului UE și își propune promovarea unei dezbateri în lumea academică, dar și în cea a experților, în marja Summit-ului Consiliului European care va avea loc la Sibiu, pe 9 mai.

Conferința va reuni 200 de participanți, inclusiv oficiali ai UE, oficiali din țările europene, dar mai ales experți internaționali, reprezentanți ai mediului academic și think-tank-urilor, împreună cu cei mai importanți omologi români. În plus, la conferință vor participa reprezentanți din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Turcia, precum și din Balcanii de Vest și din țările Parteneriatului Estic – Ucraina, Georgia, Republica Moldova, Armenia și Azerbaidjan.

Obiectivul evenimentului este acela de a realiza cadrul ideal pentru o dezbatere internațională pentru funcționari, think-tank-uri și universități cu privire la evoluțiile actuale din interiorul UE și din exteriorul ei – în contextul internațional, care au un impact important asupra viitorului Uniunii Europene. Conferința se va concentra în primul rând pe procesele care influențează dramatic Uniunea Europeană, țările europene și cetățenii europeni. Aceasta va aborda principalele subiecte stringente care modelează viitorul Europei având evoluția Uniunii Europene în centrul dezbaterii. Discuția va încuraja o abordare strategică a acestor probleme și va implica actori interesați și cu influență asupra acestor procese, în special la nivel strategic și în domeniul securității și al apărării Europei.

Programul evenimentului poate fi consultat aici.

Cele șase paneluri vor aborda principalele subiecte de dezbatere, inclusiv proiectele și scenariile privind viitorul UE; marile provocări interne ale proiectului UE, Europa și securitatea cetățenilor europeni; securitatea și apărarea europeană cu toată complexitatea acestui proiect în raport cu NATO și SUA; relația transatlantică, în toată complexitatea sa; valorile europene și cât de puternice sunt ele incluse în comportamentul Comisiei, al organismelor europene și al statelor membre UE, cât de flexibilă sau strictă trebuie să fie respectarea acestor valori pentru coerența UE; dar și situația acestor valori în temele privind vecinătatea UE de la Regatul Unit, la Turcia, țările din Balcanii de Vest și Parteneriatul Estic și viitorul acestora.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget