Ceremonia de absolvire a cursurilor de media, comunicare, marketing de la Liceul Laude-Reut s-a desfășurat, ca de obicei, la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în virtutea parteneriatului pe care Complexul Educațional Laude-Reut îl are, în ultimii 11 ani, cu Facultatea de Comunicare și Relații Publice din această instituție academică. Evenimentul a avut loc joi, 8 iunie 2023, și s-a bucurat de prezența a peste 70 de elevi-cursanți, profesori de la Facultatea de Comunicare și Relații Publice și Laude-Reut, colaboratori și invitați.
Subliniind importanța pe care comunicarea o are în lumea de astăzi, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), le-a atras atenția elevilor asupra privilegiului pe care îl au de a studia discipline din sfera comunicării și i-a îndemnat să gestioneze cu atenție noile provocări lansate de tehnologiile digitale. De amintit că, an de an, elevi de la Laude-Reut optează pentru o carieră profesională în domeniul comunicării sau publicității și aleg să devină studenți ai acestei facultăți.
Exprimându-și bucuria pentru această nouă serie – a 17-a! – de absolvenți de media-comunicare-marketing, Tova Ben Nun-Cherbis, președintele-fondator Laude-Reut Educational Complex, The Reut Foundation, le-a spus elevilor cât de important este să fie inițiați, încă din timpul liceului, în cât mai multe domenii, pentru a-și descoperi vocația și a-și alege drumul în viață. Tova, cum îi spunem simplu cu toții, a făcut apel la cunoștințele și creativitatea elevilor de a veni cu idei și proiecte, pentru a se afirma în aceste domenii încă din anii de liceu.
Profesorii coordonatori ai acestor linii de studiu de la Laude-Reut, conf.univ.dr. Liana Ionescu și Bodgan Udroiu, au dialogat cu elevii pe tema proiectelor de absolvire: filme și videoclipuri, proiecte publicitare, participări la evenimente publice din domeniu. Pentru proiecte și pentru întreaga activitate, elevii au primit diplome și cărți și au fost aplaudați îndelung de întreaga asistență.
“Cele patru filme tematice realizate de elevi din clasele a 9-a și a 10-a au pornit de la provocările cu care suntem confruntați în momentul actual. Tehnologiile digitale, de exemplu, ne facilitează activitatea profesională, intelectuală, cotidiană. Dar, pe de altă parte, au crescut cerințele și așteptările față de noi. Se dorește și mai bine, și mai mult, fără încetare. Suntem prinși într-un carusel, într-o continuă bătălie cu timpul. „Povestea timpului – povestea noastră” este titlul filmului realizat de elevi de la grupa de media din clasa a 9-a MI.
În această permanentă cursă contra-cronometru în care suntem antrenați și din care timpul de relaxare aproape a dispărut, suntem confruntați și cu o altă problemă: cea a alimentației. ”Lumea în farfurie” este titlul filmului realizat de elevi de la media din clasa a 10-a.
În noul cadru de viață, cu nenumărate provocări pentru fiecare dintre noi, elevii de la Laude-Reut găsesc timp pentru mișcare fizică, pentru sport și sunt încurajați în acest sens. „O școală în mișcare” este titlul altui film realizat de elevi din clasa a 10-a, în care se vorbește și despre noua sală de sport aflată în construcție la Laude-Reut, de fapt o imensă sală multifuncțională, în care își vor găsi loc inclusiv „sporturile minții”.
În fața atâtor provocări, cum se poziționează astăzi eroii, cei care se remarcă prin gesturi și acte admirabile? Realizatorii filmului „Eroi și eroism”, elevi în clasele a 9-a U și SN, au încercat să afle întrebând colegi de-ai lor, începând cu cei mici, de la cursul primar, până la liceeni și profesori. Răspunsurile candide ale celor mici privind eroul preferat și cele grave ale liceenilor privind eroismul au fost doi dintre pilonii filmului.
Iată numai câteva teme care îi preocupă pe elevii de la media din Laude-Reut, exprimate într-o formă documentar-artistică deosebit de creativă. Nu putem să nu ne gândim că acești tineri, și alții ca ei, constituie motive de speranță și optimism pentru noi toți.”, conf. univ. dr. Liana Ionescu.