Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va organiza, în perioada 21 – 25 martie 2022, o serie de activități de educație financiară în cadrul Global Money Week 2022, o inițiativă globală de educație financiară sub egida OECD pentru conștientizarea importanței faptului că tinerii trebuie să capete cunoștințe și să își formeze abilități și comportamente pentru a lua decizii financiare sănătoase și, în cele din urmă, pentru a obține bunăstarea financiară.
Pentru a ajuta la educarea financiară a tinerilor și pentru a veni în sprijinul înțelegerii practice a modului de funcționare a pieței de capital, ASF a dezvoltat un program de educație financiară prin care oferă posibilitatea studenților și masteranzilor SNSPA de a folosi gratuit platforma demo de tranzacționare a Bursei de Valori București (BVB) și de a învăța și experimenta activitatea unui investitor. Aceasta este o activitate didactică practică și nu implică riscuri sau folosirea banilor proprii.
Programul va începe pe data de 21 martie și va debuta cu un seminar online de training (în intervalul orar 15:00-17:00), susținut de un intermediar de top din România, participarea la acest seminar fiind importantă pentru a înțelege nu numai noțiunile de bază ale tranzacționării și relației investitorului cu un intermediar, dar și modalitatea de accesare și funcționare a platformei de tranzacționare.
Accesul la platforma demo de tranzacționare va fi disponibil timp de 4 săptămâni (până pe data de 15 aprilie 2022). Pe întreaga perioadă, participanții vor avea suportul gratuit oferit de intermediar, în caz că vor avea nevoie de ajutor sau îndrumare. Practic, acest program se bazează pe experiențe de învățare learning-by-doing, într-un concept modern de studiu.
Programul este oferit gratuit studenților Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, iar pentru a se înscrie la acest program studenții trebuie să completeze un formular online, disponibil aici, până la data de 14 martie 2022.
Programul se adresează oricărui student sau masterand din SNSPA, indiferent de specializarea la care studiază. Mecanismele aferente investițiilor sunt considerate cunoștințe de bază în educația financiară a oricărui adult, iar cunoașterea lor poate avea un efect benefic asupra dezvoltării individuale.
Cei înscriși vor primi ulterior link-ul de acces la seminar (Zoom).