Treisprezece ani de parteneriat academic Laude-Reut – SNSPA, celebrați prin creativitate și excelență

Miercuri, 4 iunie 2025, Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a găzduit ceremonia de absolvire a cursurilor de media, comunicare și marketing, urmate de elevii Complexului Educațional Laude-Reut, din clasele a IX-a – a XI-a. Evenimentul a marcat un moment simbolic și emoționant în cadrul parteneriatului academic dintre Complexul Educațional Laude-Reut și Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), aflat în cel de-al 13-lea an.

Ceremonia a avut loc în prezența decanului Facultății de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, a președintelui și fondatorului Complexului Educațional Laude-Reut și al The Reut Foundation, doamna Tova Ben Nun-Cherbis, a coordonatoarei cursului de media și comunicare, conf. univ. dr. Liana Ionescu, și a coordonatorului cursului de marketing, profesorul Bogdan Udroiu.

 

Elevii claselor a IX-a și a X-a au prezentat în premieră trei filme tematice originale, care au abordat subiecte relevante pentru generația lor, cu referințe directe asupra vieții școlare din cadrul Laude-Reut. Clasa a IX-a, specializările Știinte ale naturii și Matematică-Informatică, a propus filmul „Capcana dependenței digitale”, o reflecție asupra efectelor utilizării tehnologiei. Clasa a X-a, profilul Uman și specializarea Știinte ale naturii, a realizat filmul „Sănătatea în pahar”, despre alegerile alimentare și influențele sociale asupra obiceiurilor de consum. Clasa a X-a specializarea Matematică-Informatică a adus zâmbete și sensibilitate cu documentarul „Prietenii pufoși”, o incursiune în relația dintre elevi și animalele lor de companie.

 

Elevii claselor a XI-a au venit cu o abordare matură și aplicată, prezentând o strategie de marketing digital, dedicată promovării unei cafenele din București. Proiectul a inclus elemente precum analiza pieței, identificarea publicului țintă, tactici de comunicare și propuneri creative pentru creșterea vizibilității brandului pe rețelele de socializare.

 

Discursurile susținute în cadrul ceremoniei au evidențiat importanța implicării timpurii a elevilor în domenii precum comunicarea, marketingul și jurnalismul. Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu a subliniat valoarea unui program de acest tip în parcursul educațional al elevilor, mai ales prin componenta sa aplicată și prin faptul că le oferă tinerilor ocazia să se familiarizeze cu concepte și practici universitare încă din liceu.

Doamna Tova Ben Nun-Cherbis a încurajat elevii să continue să fie curioși, creativi și implicați, folosindu-și ideile pentru a construi proiecte relevante și curajoase, care să le reflecte personalitatea și viziunea.

Cursurile de media, comunicare și marketing de la Complexul Educațional Laude-Reut rămân un model de bune practici în educația liceală din România, demonstrând cum un parteneriat autentic între o instituție de învățământ preuniversitar și una universitară poate avea un impact real asupra formării tinerilor.

Comments are closed.