Victor Felea

  • Anul absolvirii: 2016
  • Am absolvit: Facultatea de Ştiinţe Politice
  • Studii universitare de: Licenţă
  • Programul de studii absolvit (studii de licență/masterat/doctorat): Psihologie

 

                                                           

Ce te-a făcut să alegi SNSPA?

Prima interacțiune din cadrul SNSPA a fost reprezentată de examenul de admintere. Pot spune că acesta a fost motivul pentru care am ales SNSPA, am înțeles încă de la prima interacțiune faptul că va urma o perioadă de dezvoltare, nu doar o perioadă de învățare.

 

Enumeră câteva cursuri specifice din programul universitar care ți-au plăcut cel mai mult și care te-au ajutat în carieră: Psihologia organizaţională și managerială; Psihologia coumincării; Psihologia personalității; Psihologie clinică

Enumeră profesori care te-au influențat în mod deosebit și care au jucat un rol semnificativ în dezvoltarea dvs. profesională: Conf. univ. dr. Cătălina Roșca, Prof. univ. dr. Mihaela Minulescu, Prof. univ. dr. Alfred Bulai, Prof. univ. dr. Dumitru Borțun, Lect. univ. dr. Cătălina Cicei

 

Care a fost primul loc de muncă relevant pe care l-ai obținut după absolvire și cum te-a ajutat experiența acumulată la universitate în această tranziție?

Primul loc de muncă relevant a fost reprezentat de un rol de consultanță în HR, axat pe procesul de recrutare și selecție. Consider că experiența acumulată în cadrul celor trei ani de studiu a fost decisivă în obținerea primului loc de muncă. Conținutul teoretic mi-a facilitat înțelegerea domeniului resurselor umane, înțelegere ce a fost completată de expunerea din cadrul stagiului de practică.

 

Cu ce te ocupi în prezent și care sunt principalele responsabilități ale postului tău?

În momentul de față ocup rolul de People Operations Manager în cadrul unei companii din domeniul IT&C. Principalele responsabilități ale rolului meu sunt sunt reprezentate atât de coordonarea operațională, cât și de alinierea și implementarea proceselor de HR în cadrul echipelor de care sunt responsabil.

 

Cum te-a ajutat facultatea să te pregătești pentru profesia actuală?

În primă etapă, învățăturile din cadrul facultății au reprezentat un pilon al dezvoltării mele personale, a modului meu de gândire și a înțelegerii rolului meu în societate. În timp, inclusiv în cadrul profesiei mele actuale, am început să conștientizez importanța conținutului teoretic învățat, fapt ce mă face să afirm că pot gestiona procese organizaționale complexe și că pot emite judecăți de valoare în această arie.

 

Care sunt cele mai mari realizări pe care le-ai avut în carieră până acum?

În ceea ce mă privește, consider că singura realizare pe care merită să o menționez este legată de oportunitatea de a transmite mai departe ceea ce am reușit să învăț până în momentul de față. Mă bucur că am avut ocazia de a coordona echipe și de a mă implica în construirea unui mediu ce a favorizat dezvoltarea profesională și personală.

 

Ai efectuat stagii de practică în domeniul tău de studiu în timpul vieții de student? Cum te-au ajutat aceste experiențe în dezvoltarea carierei?

Stagiul de practică pe care l-am urmat în timpul facultății a reprezentat un prim contact cu domeniul HR, respectiv cu un loc de muncă într-o organizație. Experiența stagiului de practică mi-a facilitat înțelegerea modului de funcționare a unei companii, cât și a conținului practic derivat din aspectele teoretice pe care le-am parcurs în timpul facultății.

 

Care sunt competențele cheie pe care crezi că ți le-ai dezvoltat în cadrul SNSPA?

Competențele cheie pe care consider că le-am dezvoltat în cadrul SNSPA sunt reprezentate de: capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de organizare efiecientă, capacitatea de comunicare și ascultare.

 

Caracterizează SNSPA în 3 cuvinte: învățare, deschidere și creativitate

 

Dacă ai putea da un sfat unui student actual în legătură cu valorificarea la maximum a experienței universitare pentru a-și dezvolta cariera, care ar fi acela?

Consider că este necesar ca toată experiența universitară să poată aduce răspuns la o întrebare, aparent simplă, care ar putea fi formulată astfel: ce mi-ar plăcea să fac? Singurul sfat pe care îl pot avea acum este legat de modul în care se poate răspunde la această întrebare. În primul rând, prin învățare, aceasta oferă posibilitatea unei alegeri informate. În al doilea rând, prin curiozitate, aceasta oferă perspectiva explorării unor arii mai greu accesibile. În ultimul rând, prin perseverență, nimic nu se poate întâmpla fără un efort susținut. Există multe oportunități de carieră, însă, doar în momentul în care veți știi ce vă doriți, acestea se pot transforma într-un parcurs profesional de succes.

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget