Conferința CIVICA „Digitalizarea și viitorul învățământului superior“

Joi, 3 iunie 2021, CIVICA, Universitatea Europeană de Științe Sociale, organizează online conferința „Digitalizarea și viitorul învățământului superior“. Manifestarea are ca temă tendințele emergente care modelează domeniul educației în perioada post-COVID.

Evenimentul va începe la ora 17:15 CET (18:15 ora României). Pentru a participa la conferință, vă rugăm să completați formularul online disponibil aici.

În prezent, tehnologia și instrumentele digitale au transformat profund domeniul educației. Cu precădere, instituțiile de învățământ superior au asistat direct la o tranziție accelerată către practicile online și comunitățile virtuale. Experiența noastră în cadrul CIVICA a arătat cu siguranță că o alianță universitară cu acoperire europeană poate stimula inovația într-un astfel de moment. În lumea post-COVID, experimentul digital ne-ar putea conduce către noi abordări.

Cum putem folosi inovațiile actuale pentru a deschide calea către abordări mai durabile și adaptabile ale educației în perioada post-COVID? Care sunt provocările digitalizării în educație și cum le putem gestiona și depăși? Cum pot universitățile europene să colaboreze cu factorii de decizie politică, oamenii de afaceri și societatea în general la transformarea digitală?

În cadrul conferinței CIVICA, factorii de decizie politică, teoreticieni, practicieni și studenți se vor reuni pentru a reflecta asupra impactului transformării digitale asupra prezentului și viitorului universităților.

Speakers:

  • Comisarul european Mariya Gabriel (keynote)
  • Mark Hallerberg, Acting President, Hertie School
  • Remus Pricopie, Rector, SNSPA
  • Vanessa Scherrer, Vice President for International Affairs, Sciences Po
  • Anke Hassel, Professor of Public Policy, Hertie School
  • Dilly Fung, Pro-Director for Education, London School of Economics (tbc)
  • Hilda Hardell, student, Stockholm School of Economics
  • Leonardo Caporarello, Professor of Practice of Organizational Behavior, Delegate Rector for E-Learning, Director of BUILT Center for Innovation in Learning and Teaching, Bocconi University

Chair: Annika Zorn, Director of PhD Programmes & Digital Learning, Hertie School

 

Profesorul Leonardo Caporarello, despre cum tehnologia poate îmbunătăți educația

Inainte de această conferință, Tomaso Eridani, press officer la Bocconi University, a realizat un scurt interviu cu profesorul Leonardo Caporarello, de la Bocconi University, despre modul în care tehnologia poate îmbunătăți educația. Interviul poate fi vizionat aici.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget