Cum se pot implica tinerii români în dezbaterea pentru alegerile europarlamentare

femeie tanara cu steagul UE vopsit pe fata

În ultimii ani, prezența tinerilor la alegerile europarlamentare a înregistrat un declin considerabil. La alegerile din 2014, doar 28% din cei sub 25 de ani alegeau să voteze. Am putea pune aceste cifre pe seama indiferenței și pasivității tinerilor, însă, putem observa că aceștia sunt mai degrabă activi în alte forme de participare politică și implicare civică.

Nici România nu stă mai bine la acest capitol. Mai mult decât atât, potrivit sondajului ”Eurobarometru alegeri 2019: principalele îngrijorări ale românilor și ce i-ar determina să participe la vot”, 42% din români (față de 31% media UE) susțin că ar fi mai determinați să voteze dacă ar exista mai mulți tineri printre candidați. Așadar, întrebarea firească este: Cum putem implica tinerii în alegerile europarlamentare?

Centrul Român de Politici Europene, Centrul de Studii Europene din SNSPA și Inter Alia propun o metodă ușoară de implicare a tinerilor în dezbaterea pentru alegerile europarlamentare din mai 2019. Vă oferim șansa de a câștiga un training de o săptămână la Bruxelles și de a experimenta direct democrația europeană!

Ești un tânăr sau o tânără a Uniunii Europene? Ai peste 18 ani? Te preocupă viitorul Europei?

Pasul 1: Completează Quiz-ul cu 14 întrebări în limba engleză (durează doar 20 de min)!

Pasul 2: Găsește-ți un co-echipier, dați un nume echipei voastre și încrieți-vă în dezbaterea online, completându-vă numele reciproc în formular, și dând o scurtă motivație a interesului pentru viitorul Europei.

Competiția on-line va începe după 22 februarie, va avea mai multe runde în care va trebui să argumentați în scris câte o moțiune despre Europa și la final, primele 3 echipe cu cele mai bine argumentate răspunsuri arbitrate de ARDOR vor pleca o săptămână la Bruxelles în perioada 8-14 aprilie 2019! Veți avea șansa de a cunoaște alți tineri din statele membre și de a vizita instituțiile europene!

Fă-ți vocea auzită la nivel european! Implică-te!

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget