Itamar Rabinovich, Doctor Honoris Causa al SNSPA

Vineri, 28 aprilie 2017, Şcoala Naţională de Studii Politice si Administrative (SNSPA) va acorda înalta distincţie de Doctor Honoris Causa profesorului Itamar Rabinovich, preşedintele Institutului Israel din Washington. Evenimentul va avea loc la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, sector 1), etaj 8, Sala multifuncţională, începând cu ora 17.00. Vă rugăm să confirmaţi participarea, completând acest formular, până joi, 27 aprilie 2017.

Itamar Rabinovich este o figura proeminentă a vieţii academice israeliene. Profesorul Rabinovich a fost rector şi preşedinte al Universităţii Tel Aviv. Este, de asemenea, profesor la numeroase universităţi din Statele Unite, Europa şi Israel, fiind specialist în problematica Orientului Mijlociu, profesor Emeritus de istorie a Orientului Mijlociu, director fondator al Centrului Moshe Dayan pentru Studii ale Orientului Mijlociu si Africii.

Profesorul Rabinovich a ţinut diverse conferinţe în instituţii academice, precum Institutul pentru Studii Avansate din Princeton, Universitatea din Pennsylvania şi Universitatea din Toronto. Este autorul a numeroase cărţi de istorie modernă şi politică a Orientului Mijlociu, co-autor şi co-editor la alte volume. Este, de asemenea, autor a numeroase articole şi lucrări. Ultima apariţie este o monografie despre Yitzhak Rabin: Yitzhak Rabin: Soldier, Leader, Statesman, apărută la Yale University Press, în februarie 2017.

Itamar Rabinovich a avut o poziţie de frunte în diplomaţia israeliană. În perioada 1992-1996, a fost ambasador al Israelului in Statele Unite ale Americii. A fost implicat plenar în activităţile diplomatice legate de procesul de pace în Orientul Mijlociu. Astfel, în perioada 1993-1996, a fost negociator şef al tratativelor directe dintre Israel şi Siria.

Profesorul Rabinovich este membru al Societăţii Americane de Filosofie şi foreign member al Academiei Americane de Artă şi Ştiinţă. A fost decorat de către guvernul Franţei cu titlul de Commandeur l’ordre des Palmes Académiques şi distins cu Honorary Grand Golden Cross a Republicii Austria. În anul 2009, a primit premiul Korn-Gerstenman pentru contribuţia la pace in Orientul Mijlociu.

În prezent, profesorul Rabinovich este preşedinte fondator al Institutului Israel din Washington, structura ce promovează studiile israeliene.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter