Profesorul Juan Fernando Galván Reula, Doctor Honoris Causa al SNSPA

Miercuri, 7 iunie 2017, Şcoala Naţională de Studii Politice si Administrative (SNSPA) va acorda înalta distincţie de Doctor Honoris Causa profesorului Juan Fernando Galván Reula, rector al Universităţii din Alcalá şi preşedinte al Forului Academic Permanent America Latină și Caraibe – Uniunea Europeană. Evenimentul va avea loc la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A, sector 1), etaj 8, Sala 804, începând cu ora 16.30.

Vă rugăm să confirmaţi participarea, completând acest formular, până marţi, 6 iunie 2017.

Juan Fernando Galván Reula este o personalitate a vieții academice spaniole și latino-americane.

Juan Fernando Galván Reula deține masteratul (1979) și doctoratul în engleză (1981), la Universitatea din La Laguna, Tenerife, unde a fost numit, în 1990, şef al Catedrei de Limba Engleză. Din 1994 este profesor universitar la Universitatea din Alcalá, Madrid, unde a deținut, pe parcursul anilor, mai multe funcții administrative, precum şef al Catedrei de Limbi Moderne (1995-2002), vicerector pentru Departamente (2002-2006) și vicerector pentru Planificarea Academică și Personal (2006-2008). În prezent, profesorul Galván Reula este rectorul Universității din Alcalá, fiind reales pentru al doilea mandat între 2014-2018. Mai mult, profesorul Galván Reula este membru în conducerea unor asociații internaționale din mediul academic, precum Asociația Internațională a Președinților de Universități sau Forul Academic Permanent America Latină și Caraibe – Uniunea Europeană.

Juan Fernando Galván Reula a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa de către Universitatea din Glasgow (2012), Universitatea Națională Autonomă din Nicaragua din León (2012), Universitatea Națională din Villarrica del Espíritu Santo din Paraguay (2014) și Universitatea San Sebastián din Chile (2016). De asemenea, i-au fost acordate numeroase distincții academice de către universități din Germania, Marea Britanie, Rusia, Spania, Chile, Columbia, Nicaragua, Paraguay sau Republica Dominicană.

Profesorul Galván Reula este autor a peste 200 de publicații, printre care enumerăm: “Învățământul superior global: o perspectivă din Spania” (2016), “Zece provocări pentru universitățile ibero-americane pe orizontul 2031” (2015), “Predarea și cercetarea universitară în spațiul ibero-american” (2014), “Dezvoltarea spațiului euro-latino-american al învățământului superior. Politici, programe și mecanisme. Mobilitate, recunoașterea calificărilor, diplome” (2013) sau “Acreditarea cadrelor didactice universitare din Spania” (2011).

Profesorul Galván Reula a susținut peste o sută de cursuri, prelegeri şi seminarii în universități din Spania şi din alte state, printre care: Albania, Bulgaria, Chile, Republica Dominicană, Finlanda, Germania, Irlanda, Italia, Mexic, Nicaragua, Polonia, Slovenia, Turcia, Regatul Unit, SUA şi România.

Contribuția sa în procesul de internaționalizare a învățământului superior în spațiul euro-latino-american este una semnificativă, atât prin activitatea pe care o desfășoară în cadrul Consiliului Academic Biregional al Forului Academic Permanent America Latină și Caraibe – Uniunea Europeană, cât și prin activitățile pe care le conduce în cadrul Universității din Alcalá, consolidând relațiile academice cu universități din cele două regiuni sau crescând numărul mobilităților studențești și ale personalului didactic.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget