Rețelele de social media și website-urile universității

Rețelele de social media oferă instituţiilor publice flexibilitate și posibilitatea de a distribui rapid informaţii, dar trebuie folosite corespunzător, în avantajul instituțiilor. Principalul canal de informare și promovare online al SNSPA este website-ul universității, snspa.ro. Acesta reprezintă instrumentul de bază pe care îl folosim în social media pentru promovarea activității universității și a programelor educaționale. Astfel, informațiile pe care le publicăm pe website sunt ulterior distribuite către rețelele de social media ale SNSPA. Doar această manieră de lucru creează o legătură directă între publicul de pe rețelele sociale și numărul de vizitatori ai website-ului snspa.ro.

Din datele furnizate de Google Analytics, rezultă o creștere substanțială a numărului de vizitatori care accesează website-ul snspa.ro. O parte din această creștere este datorată postărilor publicate pe paginile oficiale de Facebook, Twitter și LinkedIn ale SNSPA. Odată ajunși pe website, vizitatorii au posibilitatea să vizualizeze conținutul dorit indiferent de tehnologia folosită (smart TV, PC, tabletă, laptop sau mobil), snspa.ro fiind optimizat pentru oricare dintre acestea.

 

Având în vedere toate aceste aspecte, pentru a crește vizibilitatea activităților desfășurate în universitatea noastră, este indicată implementarea unui sistem folosit în distribuirea informației în rețelele de social media.

Pasul 1: Pentru a fi publicate pe snspa.ro și/sau pe website-urile facultăților, transmiteți toate detaliile legate de evenimentele pe care le organizați (conferințe, workshop-uri, dezbateri, mese rotunde, lansări de carte, prelegeri etc) Direcției Comunicare și Media și/sau administratorilor care gestionează paginile web ale facultăților.

A. Puteți trimite la adresa relatii.publice@snspa.ro detaliile complete ale evenimentului și vizualul acestuia, situație în care se va publica pe snspa.ro stirea legată de eveniment și astfel veți avea la dispoziție un link pregătit pentru promovarea pe rețelele sociale.

B. Puteți trimite administratorilor care gestionează paginile web ale facultăților detaliile complete ale evenimentului și vizualul acestuia. Știrea va fi publicată și veți avea la dispoziție un link de pe website-ul facultății pentru promovarea pe rețelele sociale.

Pasul 2. Odată obținut link-ul știrii, acesta se poate distribui pe paginile oficiale de social media ale facultății, pentru promovare. Toate postările legate de evenimentele organizate în SNSPA trebuie să cuprindă și link-ul generat pe website-ul oficial al facultății/universității. În felul acesta, vom crește numărul celor care vizitează website-urile instituției.

 

Postările legate de evenimentele organizate la SNSPA, care au fost promovate pe paginile oficiale de Facebook, Twitter, Instagram etc. ale facultăților sau ale cadrelor didactice din SNSPA, înainte de a fi publicate pe website-ul facultății/al universității, nu vor fi menționate pe snspa.ro și în newsletter-ul SNSPA Info Plus.

 

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter