STRATEGICA 2020

În perioada 15-16 octombrie 2020, Facultatea de Management din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a organizat cea de-a opta ediție a conferinței academice internaționale STRATEGICA, în parteneriat cu Banca Națională a României și Societatea Academică de Management din România (SAMRO).

Lucrările conferinței s-au desfășurat online și au fost deschise printr-o serie de prelegeri pe teme de management, economie și branding, susținute de invitați de marcă: Jacques Le Cacheux, Myriam Sidibe și Lucian Anghel. Agenda evenimentului poate fi consultată aici.

Jacques Le Cacheux este profesor de economie la Sciences Po (Paris), la École Nationale des Ponts et Chaussées (Paris), la Stanford University și la Université de Pau et des Pays de l’Adour (UPPA), Franța. Este doctor în economie (European University Institute, Italia) și a fost membru în numeroase proiecte de cercetare europene și în rețele finanțate de Comisia Europeană (EUROMOD, MOCHO, EUROCAP, GOVECOR, CONNEX, EU-CONSENT). Profesorul Le Cacheux a fost raportor al Comisiei pentru măsurarea performanței economice și a progresului social, denumită în general Comisia Stiglitz-Sen-Fitoussi, și a publicat articole de specialitate în multe jurnale, printre care Revue de l’OFCE, Revue économique, Revue d’économie politique, American Economic Review, Economic Modelling, și lucrări în volume colective. Este editorul „Europe: La nouvelle vague – Perspectives économiques de l’élargissement” (1996), Collection „Références/OFCE”, Presses de Sciences. A scris și editat alături de Jean-Paul Fitoussi, „L’état de l’Union européenne”, apărută la Fayard and Presses de Sciences Po, cu versiunea în limba engleză „Reports on the state of the European Union”, publicată de Palgrave. Alături de Christian Saint-Etienne a propus o reformă fiscală, publicată cu titlul „Croissance équitable et concurrence fiscale” de către CAE (Council of Economic Advisers of the Prime Minister) (CAE Reports, n°56, La Documentation française, October 2005). Este autor al „Les Français et l’impôt” (Débat Public, La Documentation française et Odile Jacob, 2008) și co-autor, împreună cu Eloi Laurent, al „Economie de l’environnement et économie écologique” (Armand Colin, 2012 ; 2nd edition 2015), al „Un Nouveau monde économique” (Odile Jacob, 2015), și al „Report on the state of the European Union”, Vol. IV, Is Europe Sustainable? (Palgrave-Macmillan, 2015).

Myriam Sidibe este Senior Fellow la Mossavar-Rahmani Center for Business and Government la Harvard Kennedy School, fiind în prezent în anul sabatic de la Unilever. Dr. Sidibe a lucrat în sectorul privat și în cel public și este expertă în branding și transformarea comportamentelor de masă, în vederea îmbunătățirii sănătății populației. Este o susținătoare a transparentizării relației dintre sectorul for-profit și sectorul non-profit, promovând ideea că afacerile cresc atunci când își asumă rolul de promotori ai sustenabilității și ai sănătății populației. A construit pentru Unilever o campanie cu un impact uriaș la nivelul schimbării comportamentelor de igienă, în urma căreia un miliard de oameni și-au schimbat obiceiurile în ce privește spălatul pe mâini. Global Handwashing Day, eveniment asociat campaniei premiate de Națiunile Unite, este sărbătorită pe 15 octombrie în peste 100 de țări. Este autoarea lucrării „Brands on a Mission: How to Achieve Social Impact and Business Growth through Purpose” (Routledge, 2020), și discursul ei „The Simple Power of Handwashing”, susținut în cadrul TED Talks, are peste un milion de vizualizări. Interviuri cu dr. Sidibe au fost publicate de FT, Forbes, HBR, The Guardian, Huffington Post, Reuters și CNBC.

Lucian Anghel este CEO Banca Românească, conferențiar la Facultatea de Management din SNSPA și Deputy Chairman al Bittnet Group. A absolvit studii postuniversitare la HEC Montreal Canada și la Georgetown University Washington și este doctor în Economie (ASE București). A fost Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București, Preşedinte al Comitetului de Audit al Federation of Euro-Asian Stock Exchanges – FEAS, CEO BCR Banca pentru Locuințe, Președinte al Consiliului Director și CEO BCR Pensii, Economist Șef și Director Executiv al Diviziei de Strategie și Cercetare al BCR, membru în Board-ul Erste Asset Management și BCR Asset Management. A fost consilier extern pentru Banca Mondială. Lucian Anghel este și membru fundator al Romanian Financial-Banking Analysts Association (AAFBR) și a fost primul președinte al asociației. Predă cursuri de economie la Facultatea de Management din SNSPA și este autorul mai multor cărți și articole de specialitate.

În cea de-a doua zi a conferinței peste 170 de autori au prezentat cercetări originale în cadrul track-urilor organizate pe următoarele tematici: Management and Leadership, Economics, Finance and Banking, Challenges and Opportunities in the Social Economy, Knowledge Economy, Marketing and Consumer Behaviour,  Crisis and Risk Management, Sustainable Human Resource Management and Employee Wellbeing, Challenges in Project Management, Towards Sustainable and Digital Organisations and Communities.

În încheierea lucrărilor conferinței, au fost organizate două mese rotunde: Social Economy coping with the COVID-19 crisis, moderată de Cristina Barna și Alexandra Zbuchea, și The Business world during the COVID-19 pandemic, moderată de Florina Pînzaru.

Vă invităm să aflați detalii accesând site-ul conferinței: www.strategica-conference.ro.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget