Conf. univ. dr. habil. Florin Abraham, președinte al Comitetului de Coordonare al Rețelei Europene Memorie și Solidaritate

Conf. univ. dr. habil. Florin Abraham, cadru didactic la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA), a fost desemnat președinte al Comitetului de Coordonare al Rețelei Europene Memorie și Solidaritate, cel mai important organ decizional al Rețelei.

Rețeaua Europeană Memorie și Solidaritate (European Network Remembrance and Solidarity – ENRS) susține dialogul legat de istoria Europei secolului XX, organizând diverse proiecte: conferințe, workshop-uri, vizite de studiu, expoziții și publicații. Obiectivul Rețelei este de a susţine dezvoltarea unei culturi comune a memoriei europene.

Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) este partener principal al Rețelei Europene Memorie și Solidaritate în România. În anul 2019, SNSPA a găzduit conferința internațională „1989 – Annus Mirabilis. Trei decenii după: speranțe, realizări, perspective”, iar în luna mai 2021, universitatea va organiza conferința internațională „Dezinformarea în politica memoriei: practici și modalități de prevenire”.

Activitățile Rețelei Europene Memorie și Solidaritate nu se limitează la spațiul european, un exemplu în acest sens fiind vernisarea în 19 ianuarie 2021 la Osaka (Japonia) a expoziției „Între viață și moarte. Cazuri de salvare a evreilor în timpul Holocaustului”, prezentată în cursul anului 2019 și la București.

 

Florin Abraham este istoric/politolog, conf. univ. dr. în științe politice la Facultatea de Comunicare și Relații Publice (SNSPA) și cercetător principal în cadrul institutului Național pentru Studiul Totalitarismului. În perioada 2012–2018, a fost membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). În anul 2016, Academia Română i-a acordat Diploma „Meritul Academic”.

Florin Abraham este reprezentantul României în Consiliul Director al Rețelei Europene Memorie și Solidaritate din anul 2014.

Cărţi recente: Romania since the Second World War: A Political, Social and Economic History, Bloomsbury Academic, London, New York, 2016. Este coautor al altor cărţi, inclusiv Enciclopedia regimului comunist din România, în patru volume.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget