Comunitatea academică din SNSPA își exprimă regretul pentru dispariția prof. univ. dr. George Voicu, politolog, sociolog, eseist, cadru didactic al Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA). Este o grea pierdere pentru societatea românească.
Personalitate marcantă a mediului academic, prof. univ. dr. George Voicu a fost membru al Senatului SNSPA. Profesor admirat și iubit de studenții pe care i-a îndrumat la SNSPA, prof. univ. dr. George Voicu și-a dedicat întreaga carieră învățământului superior și a călăuzit în viaţa profesională generaţii de specialişti în științe politice și relații internaționale.
Prof. univ. dr. George Voicu a fost decan (2002-2004) și prodecan (1999 –2002) al Facultăţii de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității din București.
George Voicu a coordonat activități de cercetare în calitate de redactor-şef al revistei “Holocaust. Studii şi cercetări”, publicată de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”.
În perioada 1993-1997, George Voicu a lucrat ca expert parlamentar și consilier parlamentar la Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.
George Voicu a primit premiul pentru cea mai buna carte de științe politice, apărută în anul 1998, premiu acordat de revista “Sfera Politicii” și de Fundația “Societatea civila” (1999).
Prof. univ. dr. George Voicu a publicat numeroase lucrări, dintre care menționăm: “Pluripartidismul. O teorie a democraţiei” (1998), “Mitul Nae Ionescu” (2000), “Teme antisemite în discursul public” (2000), “Zeii cei răi. Cultura conspiraţiei în România post-comunistă” (2000), “Radiografia unei expatrieri: cazul Lazăr Săineanu” (2008).
Suntem alături de familie în aceste momente grele și îi transmitem sincerele noastre condoleanțe.