Cea de-a XIV-a conferinţă anuală a Centrului de Drept Public şi Ştiinţe Administrative al SNSPA

Vineri, 22 octombrie 2021, Centrul de Drept Public și Științe Administrative (SNSPA) a organizat cea de-a XIV-a Conferință anuală, cu tema: “Democrație, constituție și spațiu administrativ în secolul XXI”. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Societatea Academică de Științe Administrative și Institutul de Drept Public și Științe Administrative al României.

De milenii, gândirea oamenilor a avut printre principalele preocupări crearea unui sistem de guvernare perfect, în care drepturile și obligațiile tuturor membrilor societății să fie în armonie.

În epoca modernă, evoluția relației dintre idealurile umane și realitățile politice a relevat necesitatea unui sistem normativ coerent, care să determine cu claritate atribuțiile și relațiile dintre puterile statului, precum și modalitățile prin care cetățenii să își valorifice potențialul creativ. În acest sens, s-a impus necesitatea edificării unui sistem ierarhizat și eficace de norme juridice și structuri administrative, în armonie cu idealurile morale.

La nivelul organizării politice a statelor, au fost adoptate constituții pentru limitarea arbitrariului exercitării puterii publice. Evoluția istorică și tehnologică contemporană au adus în discuție aspecte pe care teoria clasică a dreptului public nu le-a avut în vedere, fiind astfel necesară o analiză a schimbărilor din ultimele decenii, pentru a regla și adapta sistemele normative și administrative într-o modalitate adecvată și în armonie cu constantele științei guvernării.

Evenimentul științific pe care Centrul de Drept Public și Științe Administrative l-a  organizat și-a propus să aducă în dezbatere noile realități ale spațiului public contemporan, reunind cercetători, specialiști și alte persoane interesate de  problematica democrației și a spațiului administrativ, în vederea elaborării de soluții adecvate noilor redimensionări normative și administrative.

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter
  • @CIVICA_EU

    RT @CIVICA_EU: Why does the impact of COVID-19 vary so much both across & within countries? Join our first #CIVICAResearch hackathon and…

  • @CIVICA_EU

    RT @CIVICA_EU: CIVICA PhDs: 2021's final panel in the series @thehertieschool examines the EU, NATO & transatlantic cooperation 8 Dec…

  • @CIVICA_EU

    RT @CIVICA_EU: The 2ⁿᵈ CIVICA Call for Research Proposals is now open! CIVICA researchers, incl. postdocs: team up and submit seed fundi…