Miercuri, 12 decembrie 2018, Think-Tank-ul Digital Citizens Romania, în parteneriat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează Formul Viitorul Digital în contextul preluării Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, ianuarie-iunie 2019.
Evenimentul este realizat împreună cu eMag și Merck Sharp & Dhome, alături de sprijinul extins al instituțiilor publice, mediului academic și mediului de afaceri.
Forumul va avea loc la sediul SNSPA, Sala Multifuncțională, parter (bd. Expoziției nr. 30A) în intervalul ora 09:00 -13:00 (înregistrări începând cu ora 08:30).
Cu mai puțin de o lună înainte de preluarea oficială a Președinției Consiliului UE, Forumul Viitorul Digital oferă cadrul optim de a promova prioritățile României în sectorul digital, respectiv de a contribui la dezbaterile privind noua Strategie Europeană, Piața Unică Digitală și bugetul aferent, post 2020. Forumul din București urmează unei serii de evenimente realizate în 2018 în marile huburi digitale, organizate cu scopul de a promova și de a susține prioritățile digitale înainte, în timpul dar și după Președinția Română la Consiliul UE.
Printre invitații confirmați se află:
– Remus Pricopie, Rectorul SNSPA
– Maria-Manuela Catrina, Secretar de Stat Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale
– Gerard de Graaf, Director Comisia Europeană (Directoratul General pt Piața Unică Digitală)
– Victor Negrescu, fost Ministru pentru Afaceri Europene
– Reprezentanți ANIS, ARMO, Centrul pentru inovație în Medicină, eHealth România
Evenimentul are loc sub umbrela inițiativei „Lideri în rEvoluția Digitală”, coordonată de Digital Citizens Romania, care pe parcursul a doi ani își propune să conecteze dezbaterile naționale, europene și globale – printr-o abordare multi-actor – și să propună soluții la cele mai stringente întrebări ale momentului, bazându-se pe expertiza națională și creând sinergii cu inițiativele internaționale.
Obiectivele specifice ale campaniei vizează:
1. Crearea unei viziuni digitale a UE, poziționând politicile și instrumentele digitale în centrul viitoarei agende europene post 2020.
2. Poziționarea României ca centru regional de excelență/expertiză.
3. Cartarea expertizei existente la nivel național în sectorul digital – necesară în procesul de contribuție la agenda europeană.
4. Crearea unui spațiu de promovare a experților, antreprenorilor și inovatorilor români în domeniul digital, inclusiv a produselor și serviciilor tehnologice specializate.
5. Consolidarea cooperării dintre actorii români – publici și privați – și actorii de la nivel european și internațional.
Pentru mai multe detalii http://www.digitalcitizens.net/digital-forum/
Vă așteptăm pentru a contribui împreună la dezbaterile care vor defini Președinția Consiliului UE în primul semestru al anului 2019 dar și întregul nostru viitor digital, pentru următorii 10 ani!