“Learning by doing”. Program de mentorat cu absolvenţi şi studenţi de la Psihologie SNSPA

Luni, 10 decembrie 2018, va fi deschisă o nouă ediţie a programului de mentorat Absolvent – Student, lansat în anul 2016, pentru dezvoltarea profesională a studenţilor de la specializarea Psihologie, Facultatea de Ştiinţe Politice, SNSPA. Ediţia de anul acesta este organizată în parteneriat cu Federaţia Română de Psihoterapie şi Hipo.ro. Invitaţii speciali din deschiderea evenimentului sunt:
– Mara Priceputu, Preşedintele Federatiei Române de Psihoterapie
– Dragoş Gheban, Managing Partner Hipo.ro

Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A), sala multifuncţională, etajul 8, de la ora 18:00.

Pentru absolvenţi, programul de mentorat constă în:
• întâlnire de ice-breaking în care îi vor cunoaşte pe studenţi
• sesiune profesională – vizită la locul de muncă, discuţii despre preocupările profesionale și ruta pe care mentorul o urmărește, concluzii asupra plusurilor și minusurilor pe care le-a întâmpinat din perspectivă profesională;
• sesiune de consiliere – care urmăreşte atât interesele și curiozitățile profesionale ale studentului/ studentei, cât și recomandări din punct de vedere academic.
• sesiune de “meet-in-between” – concluzii și recomandări viitoare.

Care sunt etapele?
1. Te înscrii completând formularul online, până pe data de 5 decembrie 2018
2. La întâlnirea din 10 decembrie 2018 (ora 18:00) vei selecta studenții/ studentele care au aplicat pentru profilul tau.
Important: vei alege un număr între 2 – 3 studenți/ studente. Întâlnirile se pot realiza cu toți odată.

Beneficii tale:
Ai posibilitatea să îți dezvolți atât abilitățile de mentoring și coaching necesare la locul de muncă, cât și abilitățile de comunicare și relaționare, să îndrumi, să îți asumi responsabilitatea și să fii un exemplu pentru tinerii tăi colegi.

 

Pentru studenţi, programul de mentorat constă în:
Te înscrii completând formularul online, până pe data de 5 decembrie 2018. Apoi, vei primi online profilele absolvenților și vei selecta o persoană cu care consideri că rezonezi mai mult. Luni, 10 decembrie 2018, de la ora 18:00, pe baza formularului/ profilului completat de tine, absolventul/ absolventa la care te-ai înscris va selecta un număr de studenți de care poate să se ocupe.

Programul de mentoring va dura maxim două luni în care sunt așteptate cel puțin:
• întâlnire de ice-breaking în care să vă cunoașteți – să vă acordați așteptările și programul (veți stabili împreună planificarea întâlnirilor);
• sesiune profesională – care poate consta în vizită la serviciul la care lucrezi (cu acordul șefului, bineînțeles), discuții asupra preocupărilor profesionale și ruta pe care mentorul o urmărește, concluzii asupra plusurilor și minusurilor pe care le-a întâmpinat din perspectivă profesională;
• sesiune de consiliere – care poate urmări atât interesele și curiozitățile profesionale ale studentului/ studentei, cât și recomandări din punct de vedere academic.
• sesiune de „meet-in-between” – concluzii și recomandări viitoare.

Beneficii:
Îți dezvolți rețeaua de contacte în domeniul psihologiei, ai șansa să cunoști și să discuți cu cineva care deja a străbătut calea pe care și tu dorești să o urmezi, poți lua recomandări și te poți orienta mult mai bine în carieră, într-un mod agreabil și prietenos. De asemenea, este un plus pe care îl poți cuprinde în CV.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget