SNSPA deschide noul an universitar cu evenimente dedicate studenţilor

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va marca începerea noului an universitar 2018-2019 prin organizarea unor evenimente dedicate studenţilor.

Vineri, 28 septembrie 2018, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA) va deschide noul an universitar în cadrul unui eveniment de promovare a cercetării românești, parte a seriei de evenimente Noaptea Cercetătorilor Europeni 2018.  Participanţii vor avea ocazia să viziteze biblioteca SNSPA şi expoziția foto “Vecinătăți – Ambiguități”, în cadrul unor tururi ghidate. În holul central va fi un stand de carte din domeniul relațiilor internaţionale şi al studiilor europene.

Luni, 1 octombrie 2018, membrii comunității academice vor participa la festivităţile de deschidere a noului an universitar, organizate de cele patru facultăţi din SNSPA: Administraţie Publică, Comunicare şi Relaţii Publice, Management, Ştiinţe Politice.

Deschiderea anului universitar la Facultatea de Administraţie Publică

  • 1 octombrie 2018 @ Sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A)

Deschiderea anului universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice

  • 1 octombrie 2018 @ Sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A)

Deschiderea anului universitar la Facultatea de Management

  • 1 octombrie 2018 @ Sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A & Str. Emanoil Bacaloglu nr. 2)

Deschiderea anului universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice

  • 1 octombrie 2018 @ Sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A) – studii de licenţă
  • 3 octombrie 2018 @ Sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A) – studii de masterat

 

Luni, 1 octombrie 2018, de la ora 14:30, Centrul de Cercetare în Comunicare al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA), în parteneriat cu Cox Center for International Mass Communication Training and Research, din cadrul University of Georgia (SUA), deschid workshop-ul “Fake news and information disorders in the digital age”. Evenimentul, desfăşurat timp de două zile la sediul SNSPA, se bucură de prezența unor experți cu notorietate internațională în domeniul comunicării de masă.

Alina Bârgăoanu, decanul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA), se numără printre cei 39 de experți aleși de Comisia Europeană pentru a forma Grupul la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării din mediul online. Tudor Vlad, în prezent directorul James M. Cox Jr. Center for International Mass Communication Training and Research, din cadrul Universității din Georgia, a ocupat funcția de Director pentru Europa Centrală a Institutului Mondial de Presă Liberă. Mai mult, evenimentul se bucură de prezența unor experți naționali cu experiență relevantă în comunicarea strategică și jurnalism, precum Ioana Raiciu (Ministerul Afacerilor Externe), Dragoș Stanca (Biroul Român de Audit Transmedia), Carmen Gavrilă (Societatea Română de Radiodifuziune), Ion Stavre (Televiziunea Română).

Din spațiul nord-american, vor participa personalități precum Daniel Funke, care investighează dezinformarea online și știrile false pentru Rețeaua Internațională de Verificare a Faptelor (fact-checking) de la Institutul Poynter. A lucrat la Google News Lab, Los Angeles Times și USA Today. David Hazinski este profesor de mass-media la Universitatea din Georgia, specializat în știri digitale și televiziune. Deține agenția Intelligent Media Consultants, care a asistat la lansarea a opt posturi de televiziune în întreaga lume. Are experiență ca reporter și corespondent international, inclusiv timp de șase ani pentru NBC News. Charles Davis, actualul decan al Henry W. Grady College of Journalism and Mass Communication din cadrul University of Georgia, are o experiență de peste un deceniu în jurnalism. Davis a fost Director Executiv al Coaliției Naționale pentru Libertatea de Informare în cadrul Universității Missouri.

 

Tot luni, 1 octombrie 2018, de la ora 16:00, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi SNSPA vă invită la un eveniment dedicat celui de-al 28-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii, Woodrow Wilson. Judd Bankert, un bun cunoscator al vieţii, activităţii şi corespondenţei Presedintelui Wilson, va veni în faţa studenţilor SNSPA, pentru a interpreta rolul Preşedintelui SUA şi, la finalul evenimentului, va răspunde întrebărilor.

Născut și crescut în statul Michigan, Judd Bankert a absolvit cursurile de contabilitate și finanțe din cadrul Universității Michigan. A lucrat aproape douăzeci de ani ca și contabil autorizat atât în Statele Unite, cît și în afara țării. După ce a trait și a lucrat timp de șase ani în insula Guam din Pacific, Judd a devenit primul atlet olimpic din Guam care a reprezentat acest teritoriu la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1988, concurând la biatlon.

Înainte de a reveni în Statele Unite, Judd a absolvit studiile de Master de la Universitatea din Illinois în domeniul dezvoltării programei școlare și a predat la o școala publică timp de trei ani înainte de a se muta în Staunton, Virginia. Ultimul loc de muncă a lui Judd înainte de a se pensiona a fost ca director financiar la un centru regional pentru oamenii fără adăpost.
Aflat acum la pensie, Judd este hotărât să împărtășească cuvintele și idealurile celui de-al 28-lea Președinte al Statelor Unite.

Momentul în care Judd a fost “descoperit” drept Woodrow Wilson s-a petrecut la o recepție organizată pe peluza Bibliotecii Prezidențiale Woodrow Wilson. Curatorul Bibliotecii a observat o asemănare izbitoare între Judd și cel de-al 28-lea Președinte. Întrebat dacă este conștient de această asemănare, „sosia” lui Wilson a explicat că el de-abia se mutase în Virginia din Illinois, unde predase la o gradiniță.

Judd a explicat prezența sa la acel eveniment prin interesul său pentru istorie și pentru figura Președintelui Wilson. Curatorul Bibliotecii s-a oferit să îl ajute și de atunci, din 2001, Judd l-a interpretat pe Woodrow Wilson în diverse medii, învățând în paralel mai multe despre personalitatea lui și vremurile în care acesta a trăit.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget