Despre Woodrow Wilson şi idealurile celui de-al 28-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii

Luni, 1 octombrie 2018, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) vă invită la un eveniment dedicat celui de-al 28-lea Președinte al Statelor Unite ale Americii, Woodrow Wilson.

Judd Bankert, un bun cunoscator al vieţii, activităţii şi corespondenţei Presedintelui Wilson, va veni în faţa studenţilor şi cadrelor didactice SNSPA, pentru a interpreta rolul Preşedintelui SUA şi la finalul evenimentului, va răspunde întrebărilor.

Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A), parter, Sala Multifuncţională, începând cu ora 16:00.

 

Născut și crescut în statul Michigan, Judd Bankert a absolvit cursurile de contabilitate și finanțe din cadrul Universității Michigan. A lucrat aproape douăzeci de ani ca și contabil autorizat atât în Statele Unite, cît și în afara țării. După ce a trait și a lucrat timp de șase ani în insula Guam din Pacific, Judd a devenit primul atlet olimpic din Guam care a reprezentat acest teritoriu la Jocurile Olimpice de Iarnă din 1988, concurând la biatlon.

Înainte de a reveni în Statele Unite, Judd a absolvit studiile de Master de la Universitatea din Illinois în domeniul dezvoltării programei școlare și a predat la o școala publică timp de trei ani înainte de a se muta în Staunton, Virginia. Ultimul loc de muncă a lui Judd înainte de a se pensiona a fost ca director financiar la un centru regional pentru oamenii fără adăpost.
Aflat acum la pensie, Judd este hotărât să împărtășească cuvintele și idealurile celui de-al 28-lea Președinte al Statelor Unite.

Momentul în care Judd a fost “descoperit” drept Woodrow Wilson s-a petrecut la o recepție organizată pe peluza Bibliotecii Prezidențiale Woodrow Wilson. Curatorul Bibliotecii a observat o asemănare izbitoare între Judd și cel de-al 28-lea Președinte. Întrebat dacă este conștient de această asemănare, „sosia” lui Wilson a explicat că el de-abia se mutase în Virginia din Illinois, unde predase la o gradiniță.

Judd a explicat prezența sa la acel eveniment prin interesul său pentru istorie și pentru figura Președintelui Wilson. Curatorul Bibliotecii s-a oferit să îl ajute și de atunci, din 2001, Judd l-a interpretat pe Woodrow Wilson în diverse medii, învățând în paralel mai multe despre personalitatea lui și vremurile în care acesta a trăit.

 

 

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter