A zecea ediție a workshop-ului româno-american „Media and Technology Literacy”

În zilele de 31 octombrie şi 1 noiembrie 2019, Centrul de Cercetare în Comunicare al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA), în parteneriat cu Cox Center for International Mass Communication Training and Research din cadrul University of Georgia (SUA), organizează a zecea ediție a workshop-ului româno-american „Media and Technology Literacy”.

Cum putem defini alfabetizarea media și digitală? Care sunt noile competențe necesare în era Big Data? Care este rolul educației în acest context? Un grup de experți români și americani cu expertiză în comunicare vor căuta răspunsul la aceste întrebări. Dintre speaker-ii americani, menţionăm:

  • Dr. Carolina Acosta-Alzuru, profesor la Grady College of Journalism and Mass Communication, University of Georgia din cadrul University of Georgia, care investighează legătura dintre media, cultură și societate; este autoarea a trei cărți și a numeroase articole academice despre telenovele, un gen pe care îl studiază din 1999;
  • Mark. E. Johnson, profesor de Fotojurnalism și Chief Technology Officer al Henry W. Grady College of Journalism and Mass Communication din cadrul University of Georgia; este arhitectul din spatele National Press Photographers Association, cea mai mare asociație pentru fotojurnaliști din Statele Unite ale Americii și fondatorul VisualJournalism.info;
  • Megan Ward este directorul administrativ al New Media Institute, un departament din cadrul Henry W. Grady College of Journalism and Mass Communication, University of Georgia; explorează tehnologiile emergente din perspectivă critică, comercială și creativă, având în vedere o abordare interdisciplinară.
  • Tudor Vlad, în prezent directorul James M. Cox JR. Center for International Mass Comm Training & Research, din cadrul University of Georgia, a ocupat funcția de Director pentru Europa Centrală a Institutului Mondial de Presă Liberă.

Evenimentul are loc la sediul SNSPA din Bulevardul Expoziției nr. 30A, în sala 804, etaj 8. Workshop-ul se va desfășura în limba engleză. Intrarea este liberă.

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter