Atelier de editare Wikimedia „Feminism și personalități feminine”

Joi, 28 martie 2019, Facultatea de Științe Politice este gazda atelierului de editare a conținutului digital pe platforma Wikimedia (Wikipedia în limba română și Commons), cu tema „Feminism și personalități feminine”.

Evenimentul, organizat de Wikimedians of Romania and Moldova, cu sprijinul Ambasadei Suediei la București, se va desfășura la sediul SNSPA, etajul 7, sala 706, între orele 12:00-15:30.

Activitatea face parte dintr-un proiect care își propune să contribuie la reducerea dezechilibrului structural privind participarea femeilor la programele dezvoltate în mediul online, precum și de a încuraja potențialii editori-femei să participe la proiectele Wikimedia, prin crearea și dezvoltarea de articole despre feminism și personalitățile feminine din România și Republica Moldova.

Proiectul este la a doua ediție și s-a dovedit unul de succes, în urma activităților derulate anul trecut în parteneriat cu diverse instituții de învățământ, culturale și științifice, un număr de peste 270 de personalități feminine au acum un articol dedicat pe Wikipedia.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter