Biblioteca

Biblioteca SNSPA

Resursele oferite şi organizarea colecţiilor

Resurse pe suport hârtie

Biblioteca SNSPA dispune de o colecţie care numără, în prezent, peste 20.000 de titluri, în circa 40.000 de exemplare, care acoperă disciplinele studiate în cadrul universităţii. Colecţia este actualizată, în fiecare an, cu cele mai noi apariţii din ţară şi străinătate.

Organizarea colecţiilor Bibliotecii SNSPA este realizată atât în acces liber, cât şi în acces indirect. Publicaţiile monografice din Sala de Lectură sunt organizate în acces liber, pe domenii, pentru a fi consultate în acest spaţiu. Publicaţiile monografice din depozitul bibliotecii sunt organizate în acces indirect, tot pe domenii, şi pot fi servite, pentru studiu în Sala de lectură sau pentru împrumutul la domiciliu, la cerere.

Pentru identificarea rapidă a unei cărţi, aveţi la dispoziţie catalogul online al bibliotecii, gestionat prin sistemul integrat de bibliotecă Liberty.

Consultaţi catalogul online

Resurse electronice

Biblioteca SNSPA oferă accesul electronic, pe bază de abonament, la baze de date ştiinţifice full-text şi bibliometrice de renume.

Baze de date full-text

Bazele de date full-text cuprind articole, cu text integral,  din reviste de specialitate, ziare şi alte publicaţii seriale. De asemenea, cuprind capitole din cărţi de specialitate.

Baze de date bibliometrice

SNSPA asigură accesul în baza de date bibliometrică Web of Science, care oferă o serie de indicatori bibliometrici de măsurare a impactului cercetării.

 

Accesul în Bibliotecă şi în Centrul de Documentare Europeană

Accesul  în Bibliotecă şi în Centrul de Documentare Europeană se realizează pe baza cardului de bibliotecă. Accesul este gratuit pentru studenţii SNSPA, corpul didactic şi personalul academic asociat al SNSPA, personalul administrativ şi tehnic al SNSPA.

Programul şi serviciile oferite

Biblioteca SNSPA va fi închisă pe perioada suspendării cursurilor. Pentru cărțile împrumutate, vă rugăm să ne transmiteți un mesaj pe adresa biblioteca@snspa.ro, pentru efectuarea prelungirii imprumuturilor.

Vă recomandăm să utilizați, pentru informare și documentare, bazele de date abonate de universitatea noastra. Consultarea se poate realiza prin contul de acces mobil pe care îl aveți deja creat. Daca nu aveți un cont de acces mobil, vă stăm la dispoziție pentru a vă trimite, prin e-mail, articolele regăsite în funcție de criteriile dumneavoastră de interes. Solicitările în acest sens le puteți transmite pe adresa biblioteca@snspa.ro.
 
 
 
Programul Bibliotecii SNSPA este:
Luni-joi : 9.00 – 19.00
Vineri : 9.00 – 18.00

Eliberare carduri de bibliotecă
  1. Completezi formularul de înregistrare, disponibil pe pagina Catalogului online
  2. Mergi în Sala P08 (parter, Centrul de Documentare Europeană), prezinţi bibliotecarului un act valabil, care să ateste apartenenţa la SNSPA (de exemplu carnetul de student vizat la zi);
  3. Bibliotecarul îți face o fotografie,  verifică şi completează datele înregistrate, tipăreşte şi îţi înmânează cardul de bibliotecă;
  4. Bibliotecarul va prezenta succint serviciile şi resursele bibliotecii.
Luni-Joi 09.00-15.00
Vineri 09.00-14.00
Sala de lectură

Biblioteca SNSPA oferă studenţilor, cadrelor didactice şi cercetătorilor universităţii un spaţiu generos destinat lecturii, studiului, cercetării.

Luni-Joi 09.00 – 19.00
Vineri 9.00 – 18.00

 

* Instrucţiuni de identificare a cărţilor de interes în rafturile din Sala de lectură

 

Centrul de Documentare Europeană

Centrul de Documentare Europeană promovează studiul şi cercetarea în domeniul integrării europene în rândul studenţilor din SNSPA.

Luni-Joi 09.00-16.00
Vineri 09.00-14.00

 

Facilități IT

Biblioteca SNSPA pune la dispoziţia utilizatorilor săi un număr de 10 calculatoare conectate la Internet, pentru consultarea catalogului online, a bazelor de date ştiinţifice abonate şi a resurselor disponibile pe Internet, precum şi pentru tehnoredactarea de texte, editarea foilor de calcul, construirea de prezentări grafice.
În Sala de Lectură şi în Centrul de Documentare Europeană există WI-FI gratuit.

Regulamentul de organizare şi funcţionare al Bibliotecii SNSPA
Contact

Adresă: Bd. Expoziţiei, Nr. 30A, Sector 1, Parter
E-mail: biblioteca@snspa.ro

Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter