Începerea anului universitar 2020-2021 la SNSPA

Deschiderea noului an universitar 2020-2021 reprezintă una dintre principalele provocări cu care se confruntă sistemul de învățământ superior din România, în contextul generat de situația epidemiologică din țara noastră. Miercuri, 9 septembrie 2020, după consultarea tuturor actorilor implicați în comunitatea academică, Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a decis ca activitățile didactice din primul semestru al anului universitar 2020-2021 să se desfășoare în continuare în sistem online.

Decizia a avut ca obiectiv principal începerea activității didactice fără a pune în pericol sănătatea studenților, a cadrelor didactice și a personalului administrativ, precum și a familiilor acestora. Așa cum arată toate studiile de specialitate din ultimele săptămâni, riscul infectării cu COVID-19 nu numai că nu a scăzut, dar este pe o curbă ascendentă.

În funcție de evoluția pandemiei din această toamnă, anumite activități didactice se pot desfășura cu participarea fizică a studenților și cadrelor didactice, respectând toate măsurile de siguranță stabilite de autorități în acest sens. Însă, decizia va fi luată individual, în funcție de disciplină și anul de studii.

De asemenea, căminele vor păstra același regim ca cel din semestrul al II-lea al anului universitar 2019-2020, asigurându-se condițiile de cazare doar pentru studenții străini aflați deja în România (români de pretutindeni, cetățeni din state non-UE), și studenții SNSPA, proveniți din centrele de plasament.

Totodată, pentru a-i sprijini pe studenții SNSPA cu o situație materială precară, conducerea SNSPA a aprobat majorarea cu 20% a burselor sociale, pe întreaga perioada în care activitățile didactice se vor desfășura online, pentru acoperirea unor cheltuieli legate de conectivitate (echipamente, abonamente pentru servicii de acces la Internet etc.).

SNSPA va avea o abordare precaută și va concepe și implementa planuri de acțiune, alături de reprezentanții studenților din structurile de conducere ale universității (Consiliul de Administrație, Senat, Consiliile structurilor academice), pentru ca în parcursul educațional și profesional al studenților SNSPA să nu existe deficiențe, și, totodată, tinerii să se poată bucura de anii petrecuți la facultate.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget