Lansarea la SNSPA a volumului “Inginerii haosului”, semnat de scriitorul și jurnalistul italian Giuliano da Empoli

Luni, 2 decembrie 2019, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează lansarea volumului “Inginerii haosului”, semnat de scriitorul și jurnalistul italian Giuliano da Empoli.

Vom discuta despre jocurile politice de la cel mai înalt nivel, cu:

  • Conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice
  • Gabriel Tudor, redactorul cărții.

Evenimentul va avea loc la sediul SNSPA (Bd. Expoziției, nr. 30A), parter, Sala Multifuncțională, de la ora 12:00.

În urma unei anchete captivante și inedite, Giuliano da Empoli scoate la lumină noua paradigmă a vieții politice globale. În lumea Brexitului, a lui Donald Trump sau a lui Matteo Salvini, autorul oferă publicului larg acces liber la jocurile politice de la cel mai înalt nivel. În același timp, specialiștii în comunicare, științe politice și sociale vor descoperi o galerie de personaje pitorești, ideologii și strategii din spatele valului de frică și al campaniilor de ură care au cuprins societatea noastră. Ei sunt „inginerii haosului”. Fără participarea lor extraordinară, liderii populiști n-ar fi ajuns niciodată la putere. Împreună, acești „ingineri ai haosului“ creează o propagandă adaptată la era selfie-urilor și a rețelelor de socializare. Populismul împrumută modelul de superficialitate al Facebook sau Google, punându-ne pe toți pe același plan, fără intermediere, și oferindu-ne un singur parametru de judecată: like-urile.

Giuliano da Empoli este un scriitor și jurnalist italian cu o carieră în plină ascensiune. S-a născut la Paris în 1973, a locuit în mai multe țări europene și a obținut o diplomă de master în Științe Politice la Institut d’études politiques din Paris. A fost viceprimarul Florenței responsabil pe probleme de cultură și consilierul primului-ministru Matteo Renzi. Începând din 1996, este redactor și colaborator la cele mai importante publicații din Italia.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget