Lansarea la SNSPA a volumului „Statul sunt eu! Participare protestatară vs. democrație reprezentativă în România postcomunistă”

Luni, 13 ianuarie 2020, va avea loc lansarea volumului „Statul sunt eu! Participare protestatară vs. democrație reprezentativă în România postcomunistă”, semnat de prof. univ. dr. Alexandru Radu și lect. univ. dr. Daniel Buti, profesori în cadrul SNSPA.

Invitați:

  • Conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice
  • Rareș Bogdan, europarlamentar, membru PNL
  • Victor Ponta, deputat, președinte Pro România

Volumul, aflat la a doua ediție, analizează și propune o încadrare tipologică a democrației românești prin prisma a patru momente majore de participare protestatară după 1989: Mineriada din 1991, Primăvara de la Bucureşti din 2012, Revoluţia politică din 2015 și protestele din 2017-2019, denumite generic fenomenul #rezist.

Lucrarea reflectă orientarea autorilor spre analiză politică, precum și interesul acestora de a teoretiza procese și fenomene social-politice contemporane, fiind, din acest punct de vedere, adresată tuturor celor care activează în domeniul științelor sociale. În egală măsură, prin forma sa narativ-istorică, volumul se adresează publicului larg, interesat de rememorarea momentelor semnificative ale evoluţiei României postcomuniste. Obiectivul pe care volumul și evenimentul de lansare și-l propun este acela de a contribui la dezbaterea, poate insuficient animată, în legătură cu starea democraţiei reprezentative româneşti.

Evenimentul va avea loc la sediul SNSPA (Bd. Expoziției, nr. 30A), parter, Sala Multifuncțională, de la ora 11:00.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget