Papa Francisc a inaugurat prin videoconferință Centrul Fundației Scholas Occurrentes din cadrul SNSPA

Joi, 21 martie 2019, Papa Francisc a inaugurat prin videoconferință noul centru al Fundației Scholas Occurrentes din cadrul Şcolii Naționale de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

“Este un pas în plus, în care creativitatea centrelor interacționează cu activitatea clasică desfășurată într-o universitate, iar creativitatea dintre instituții face ca lumea să meargă mai departe”, a declarat Papa Francisc.
Alături de Sanctitatea Sa, s-au aflat prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, și prof. univ. dr. Iordan Gh. Bărbulescu, președintele Senatului SNSPA, care i-a adresat Papei mulțumiri prezentându-i totodată acordul semnat între Fundația Scholas Occurrentes și universitatea românească: ”Avem deja un plan concret în privința activităților pe care le vom desfășura în perioada imediat următoare. Vom organiza un congres despre dezvoltarea sustenabilă și două întâlniri cu tinerii din Balcani și din Europa de Est. Vă așteptăm cu drag în România”.

Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, i-a adresat Suveranului Pontif invitația de a vizita centrul și de a cunoaște comunitatea SNSPA.

Un mesaj de mulțumire și apreciere a fost adresat și de către ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Prezentă în centrul găzduit de SNSPA, prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu i-a transmis Papei Francisc că este așteptat în România de către întreaga școală românească. “Sanctitatea Voastră, cu mare bucurie și mare emoție de aici din România vă transmitem mulțumirile noastre că ați ales această țară si ați ales o universitate din România. Vă așteptăm cu mare drag în această primăvară în vizita pe care o veți face în România. Sunt convinsă că veți cunoaște la fața locului și școala românească, și ea vă așteaptă cu drag și bucurie”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Prezent la eveniment, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, și-a manifestat dorința ca proiectul derulat în parteneriat cu SNSPA se va dezvolta și în celelalte țări din regiune.
“Este o onoare pentru mine să particip la inaugurarea noului centrul regional Scholas Occurrentes pentru dezvoltare, care a fost creat de Fundația și de Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Am convingerea că acest proiect se va dezvolta în toate regiunile și va oferi tinerilor posibilitatea de a derula proiecte comune, posibilitatea de a-și spune părerile în legătură cu evoluția sistemul educațional din România, dar mai presus de toate, acest centru va da tinerilor posibilitatea de a-și exprima propriile păreri și vocea lor să fie auzită”, a declarat prof. univ. dr. Teodor Meleșcanu.

În cadrul videoconferinței, Papa Francisc a urat bun venit și centrelor Fundației Scholas Occurrentes din Panama, Portugalia și Italia.

Vă invităm să urmăriți videoconferința accesând linkul: https://www.youtube.com/watch?v=cgbOkMWK6hk

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter