Prof. univ. dr. Iordan Gh. Bărbulescu, președintele Senatului SNSPA, a fost ales vicepreşedinte al CEISAL

Marți, 30 iulie 2019, în cadrul celei de-a noua ediții a congresului CEISAL– “Europa, America Latină și Caraibe: 1999-2019, 20 de ani de cooperare”, a fost aleasă noua conducere a Consiliul European de Cercetări Sociale despre America Latină (Consejo Europeo de Investigaciones Sociales de América Latina- CEISAL).

Prof. univ. dr. Iordan Gh. Bărbulescu, președintele Senatului SNSPA, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, a fost ales vicepreşedinte al CEISAL. Consiliul Director al CEISAL este format din 9 membri, aleși anual de Adunarea Generală a acestei organizații.

Consiliul European de Cercetări Sociale despre America Latină (Consejo Europeo de Investigaciones Sociales de América Latina- CEISAL) este o rețea care reunește principalele centre și institute europene specializate în cercetarea spațiului latino-american. Înființat în anul 1971, CEISAL cuprinde în prezent 38 de institute și centre de cercetare din 17 state, la care s-au alăturat doi membri invitați: Fundația Profesor Andrzej Dembicz (Varșovia) și Institutul Sverdlin de Istorie și Cultură Latino-Americană (Tel Aviv). Principalul obiectiv al Consiliului este promovarea cunoașterii spațiului latino-american în Europa, astfel încât CEISAL este reprezentat în cadrul celor mai importante evenimente academice dedicate cercetărilor din și despre spațiul latino-american.

Dincolo de prezența activă în cadrul altor evenimente, CEISAL organizează o serie de seminarii și evenimente, printre care Congresul trienal CEISAL. Anul acesta, evenimentul este găzduit de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prin Institutul de Studii Latino-Americane din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, în perioada 29-31 iulie 2019.

 

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter