Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a prezidat reuniunea anuală a președinților și rectorilor universităților care formează alianță universitară europeană CIVICA

Joi, 1 iulie 2021, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a prezidat reuniunea anuală a președinților și rectorilor universităților care formează CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale, respectiv Sciences Po, Universitá Bocconi, Central European University, European University Institute, Hertie School of Governance, SNSPA, Stockholm School of Economics și London School of Economics and Political Science.

 

Evenimentul, organizat online, marchează doi ani de la momentul în care Comisia Europeană a anunţat că această alianță universitară europeană, creată de cele opt universități de top din Franța, Germania, Ungaria, Italia, România, Suedia și Marea Britanie, a fost selectată şi va primi finanțare pentru a crea o universitate-pilot europeană.

 

Reuniunea a avut ca principală temă de discuție analiza activităților derulate de CIVICA în ultimul an, în contextul crizei generate de pandemia COVID-19, care a avut un impact puternic asupra învățământului superior. Printr-o planificarea coordonată strategic, cei opt lideri au cooperat eficient pentru gestionarea acestor provocări și, în același timp, pentru atingerea unor obiective noi și orizonturi ambițioase, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

 

Totodată, în cadrul acestei reuniuni, cei opt rectori și președinți au stabilit direcțiile de dezvoltare ale CIVICA, pentru perioada 2022-2028. Agendă comună pentru perioada următoare vizează: asigurarea calității și competitivității programelor de studii comune, dezvoltate și în mediul digital, dezvoltarea unei strategii comune de cercetare și inovare la nivelul universităților membre, continuarea mobilităților studenților, imediat ce condițiile de sănătate și de siguranță vor putea fi asigurate, precum și oportunitățile pentru ca tinerii europeni să studieze în străinătate, permițându-le să învețe și să-și dezvolte o identitate europeană.

 

Apartenența SNSPA la consorțiul educațional CIVICA creează pentru studenții români mai multe oportunități de interacțiune și colaborare cu colegi din întreaga Europă. Studenții SNSPA pot, prin CIVICA, să beneficieze de experiențe europene de predare și cercetare, să urmeze cursuri cu certificare europeană (CIVICA) și să se bucure de toate facilitățile unui campus inter-universitar european. CIVICA înseamnă astăzi peste 50.000 de studenţi și 7.000 de cadre didactice, care interacționeză în 9 limbi de predare.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter