SNSPA organizează cea de-a noua ediție a congresului CEISAL

În perioada 29-31 iulie 2019, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prin Institutul de Studii Latino-Americane din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, organizează cea de-a noua ediție a congresului CEISAL – ”Europa, America Latină și Caraibe: 1999-2019, 20 de ani de cooperare reînnoită”.

Consiliul European de Cercetări Sociale despre America Latină (Consejo Europeo de Investigaciones Sociales de América Latina- CEISAL) este o rețea care reunește principalele centre și institute europene specializate în cercetarea spațiului latino-american. Înființat în anul 1971, CEISAL reunește în prezent 38 de institute și centre de cercetare din 17 state la care s-au alăturat doi membri invitați: Fundația Profesor Andrzej Dembicz (Varșovia) și Institutul Sverdlin de Istorie și Cultură Latino-Americană (Tel Aviv). Principalul obiectiv al Consiliului este promovarea cunoașterii spațiului latino-american în Europa, astfel încât CEISAL este reprezentat în cadrul celor mai importante evenimente academice dedicate cercetărilor din și despre spațiul latino-american.

Dincolo de prezența activă în cadrul altor evenimente, CEISAL organizează o serie de seminarii și evenimente, printre care Congresul trienal CEISAL. Anul acesta, evenimentul este găzduit de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prin Institutul de Studii Latino-Americane din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană.

Congresul din acest an își propune să reunească un număr cât mai mare de cercetători interesați de spațiul latino-american și se desfășoară în marja împlinirii a douăzeci de ani de cooperare reînoită între America Latină și Caraibe și Uniunea Europeană. În 1999 a avut loc primul Summit UE-ALC, în cadrul căruia șefii de state și guverne din țările celor două regiuni au pus bazele ”parteneriatului strategic”, astfel încât încheierea unui ciclu de 20 de ani de cooperare poate servi drept moment de reflecție privind progresele înregistrate.

Cea de-a noua ediție a Congresului CEISAL acoperă 11 tematici generale:
1. Științe Politice
2. Relații Internaționale
3. Drept
4. Dezvoltare
5. Studii de Gen și Servicii Sociale
6. Istorie
7. Literatură, Artă, Creație și Cultură
8. Sociologie
9. Traducere și Documentare
10. Comunicare
11. Economie

Contribuțiile din toate aceste domenii stau la baza consolidării spațiului de libertate academică și dezvoltării latino-americanismului european, astfel încât obiectivul nostru este să reunim nu doar un număr cât mai mare de cercetători, cât mai ales perspective diferite din domenii de cercetare diverse.

Detalii legate de programul evenimentului, aici.

Comments are closed.