SNSPA organizează cea de-a noua ediție a congresului CEISAL

În perioada 29-31 iulie 2019, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prin Institutul de Studii Latino-Americane din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană, organizează cea de-a noua ediție a congresului CEISAL– “Europa, America Latină și Caraibe: 1999-2019, 20 de ani de cooperare”. Deschiderea congresului va avea loc luni, 29 iulie 2019, la sediul SNSPA (Bd. Expoziției, nr. 30A), etajul 1, amfiteatrul 2, de la ora 9.30.

Consiliul European de Cercetări Sociale despre America Latină (Consejo Europeo de Investigaciones Sociales de América Latina- CEISAL) este o rețea care reunește principalele centre și institute europene specializate în cercetarea spațiului latino-american. Înființat în anul 1971, CEISAL cuprinde în prezent 38 de institute și centre de cercetare din 17 state, la care s-au alăturat doi membri invitați: Fundația Profesor Andrzej Dembicz (Varșovia) și Institutul Sverdlin de Istorie și Cultură Latino-Americană (Tel Aviv). Principalul obiectiv al Consiliului este promovarea cunoașterii spațiului latino-american în Europa, astfel încât CEISAL este reprezentat în cadrul celor mai importante evenimente academice dedicate cercetărilor din și despre spațiul latino-american.

Dincolo de prezența activă în cadrul altor evenimente, CEISAL organizează o serie de seminarii și evenimente, printre care Congresul trienal CEISAL. Anul acesta, evenimentul este găzduit de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prin Institutul de Studii Latino-Americane din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană.

La congresul de anul acesta, desfășurat în marja împlinirii a douăzeci de ani de cooperare între America Latină și Caraibe și Uniunea Europeană, vor participa peste 300 de cercetători interesați de spațiul latino-american.

Cea de-a noua ediție a Congresului CEISAL acoperă 11 tematici generale:

 1. Științe Politice
 2. Relații Internaționale
 3. Drept
 4. Dezvoltare
 5. Studii de Gen și Servicii Sociale
 6. Istorie
 7. Literatură, Artă, Creație și Cultură
 8. Sociologie
 9. Traducere și Documentare
 10. Comunicare
 11. Economie

 

Evenimentul se va desfășura la sediul SNSPA (Bd. Expoziției, nr. 30 A). Detalii legate de programul evenimentului, pe website-ul congresului: ceisal2019.com

 

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter