A șaptea ediție a Conferinței Rectorilor și a Forumului Studenților ASEF

Conferința Rectorilor și Forumul studenților ASEF (ARC) reprezintă o platformă de dialog pentru rectori, înalți funcționari guvernamentali și lideri ai studenților din 51 de țări asiatice și europene, care are ca obiectiv dezvoltarea mediului educațional din Asia și Europa.

În perioada 11-14 mai 2019, Fundația Asia-Europa (Asia-Europe Foundation/ASEF) și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează la București cea de-a șaptea ediție a Conferinței Rectorilor și a Forumului Studenților ASEF (ARC7), în marja reuniunii Miniștrilor Educației din Asia și Europa (15-16 mai 2019), sub auspiciile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Recomandările ARC contribuie la pregătirea conferințelor ministeriale, rectorii ARC și reprezentanții studenților fiind invitați să prezinte rezultatele activităților în cadrul reuniunilor ministeriale.

Principalele teme abordate vor fi mobilitatea și contribuția universităților la dezvoltarea durabilă.

Programul evenimentului, aici.

 

Fundația Asia Europa (ASEF) este un organism permanent, cu sediul la Singapore, al procesului reuniunilor Asia Europa (ASEM), inițiat în anul 1997, și are ca scop promovarea înțelegerii și a cooperării dintre statele și popoarele din Asia și Europa, prin schimburi intelectuale, culturale și interpersonale.

Membrii ASEF sunt cei 53 de parteneri ASEM: 30 de state europene, 21 de state din Asia și două organizații regionale (Uniunea Europeană și Secretariatul ASEAN).România este membru ASEF de la 1 ianuarie 2007.

Proiectele ASEF se concentrează pe șase arii tematice principale: cultură, educație, guvernanță, dezvoltare sustenabilă, sănătate și economie. ASEF desfășoară 25-30 de proiecte anual în Asia și Europa, împreună cu peste 125 de organizații partenere, în special conferințe, seminarii și ateliere de lucru. ASEF dorește să se profileze ca o interfață între societatea civilă și guvernele partenerilor ASEM, prin facilitarea interacțiunii între specialiști din diverse domenii și transmiterea concluziilor și recomandărilor către factorii de decizie.

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget