“National identity predicts public health support during a global pandemic”. Articol publicat de Cătălin Augustin Stoica și Radu Umbreș, împreună cu un grup larg de cercetători din alte țări, în Revista Nature Communications

Conf. univ. dr. Cătalin Augustin Stoica și lector univ. dr. Radu Umbreș, cadre didactice în cadrul Departamentului de Sociologie al Facultății de Științe Politice (SNSPA), au făcut parte dintr-un proiect de cercetare desfășurat în 67 de țări la începutul pandemiei (aprilie-mai 2020).

Unul dintre rezultatele acestui efort global s-a concretizat în articolul “National identity predicts public health support during a global pandemic”, care a fost publicat în prestigioasa Revistă Nature Communications, de un colectiv ce i-a inclus pe toți cei implicați în proiectul din 2020. Folsind o metodologie complexa, ce îmbină date de sondaj cu date asupra mobilității în pandemie (Google mobility reports), articolul examinează relația dintre identitatea națională și respectarea măsurilor impuse în primele faze ale pandemiei.

Articolul este open source si poate fi accesat aici.

 

Sursă foto: masterantropologiesnspa.wordpress.com

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget