Conf. univ. dr. Arpad Todor, expert în cadrul Grupului de lucru “Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată a României”, înființat la nivelul Administrației Prezidențiale

Conf. univ. dr. Arpad Todor, cadru didactic la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a fost numit expert în cadrul Grupului de lucru “Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată a României”, înființat la nivelul Administrației Prezidențiale.

La începutul anului 2022, Președintele României, Klaus Iohannis, a decis înființarea unui grup de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”. Această inițiativă face parte din angajamentul Președintelui României de a se implica în efortul național de combatere a schimbărilor climatice și de consolidare a politicilor aplicabile acestui domeniu. Grupul de lucru reunește experți naționali și internaționali, membri de prestigiu ai comunității academice din țară și din afara ei, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului non-guvernamental, financiar și economic, cu experiență solidă privind schimbările climatice. Grupul de lucru va fi coordonat de către Consilierul de stat pentru Climă și Sustenabilitate din cadrul Administrației Prezidențiale, Alexandra-Maria Bocșe. Primul obiectiv al grupului de lucru constă în elaborarea unui cadru de abordare integrată a schimbărilor climatice la nivelul țării noastre. Astfel, vor fi identificate o serie de priorități cheie pentru România în combaterea schimbărilor climatice, pe termen mediu și lung. Mai multe detalii, aici.

 

Conf. univ. dr. Arpad Todor este conducător de doctorat în cadrul SNSPA și coordonatorul masteratului Studii de Mediu și Dezvoltare Durabilă de la Facultatea de Științe Politice (SNSPA), unde predă cursuri de politici publice de mediu, politici ale Uniunii Europene și metodologie. De asemenea, lucrează la Ministerul Afacerilor Externe în calitate de coordonator de politici publice în proiecte legate de afacerile europene, ajutor internațional și reziliență în fața dezinformării și amenințărilor hibride. Este doctor în științe politice și sociale la Institutul Universitar European și doctor în științe politice  la SNSPA.

 

Arpad Todor este membru în „Grupul de lucru privind educația pentru dezvoltare durabilă” în cadrul Ministerului Educației. De asemenea, a colaborat ca expert cu organizații neguvernamentale precum Asociația Pro-Democrația, Salvați Dunărea și Delta, Terra Mileniul III și Ecopolis, fiind implicat în proiecte legate de implementarea politicilor europene de impozitare și mediu, reforma constituțională, introducerea mecanismelor de transparență a procesului decizional sau analiza politicilor publice în domeniul mediului și dezvoltării durabile. În perioada 2013-2015 a fost coordonatorul executiv al Forumului Constituțional. În 2021 a co-editat „Europeanization of Environmental Policies and their Limitations: Capacity Building”.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget