SNSPA a marcat zece ani de la lansarea conferinței internaționale Strategica, eveniment-reper pentru comunitatea academică din țară și din regiune

Anul acesta, Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a sărbătorit zece ani de la lansarea conferinței internaționale Strategica, eveniment-reper pentru comunitatea academică din țară și din regiune, organizat de Facultatea de Management (SNSPA), alături de Banca Națională a României și Societatea Academică de Management din România.

 

Cea de-a zecea ediție a conferinței internaționale Strategica, desfășurată în perioada 20-21 octombrie 2022, a fost dedicată dezvoltării durabile și creșterii strategice.

Lucrările conferinței au fost deschise de rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie. În prima parte a conferinței au luat cuvântul Dan Nițescu, consilier al guvernatorului BNR, și Betsy Boze, fost președinte al University of Bahamas.

Au susținut prelegeri:

  • Edoardo Campanella, Senior Fellow la Harvard Kennedy School and Research,
  • Beáta Fehérvölgyi, Decanul Facultății de Afaceri și Economie de la Universitatea Pannonia din Ungaria,
  • Dan-Cristian Dabija, Profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca,
  • Phoebe Koundouri, Președinta European Association of Environmental and Natural Resource Economists.

 

În cadrul Strategica 2022, Banca Națională a României a organizat masa rotundă “Moving Forward: Education, Policies, and Leadership in Implementing Green Investments”, la care au participat:

  • Alexandra Bocșe, Consilier de stat, Departamentul Climă și Sustenabilitate, Administrația Prezidențială,
  • Luminița Bălălău, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României,
  • Sorin Elisei, Director, Risk Advisory / Energy & Sustainability, Deloitte Consultanță,
  • Romulus Mircea, Executive Director, Balance Sheet & Portfolio Management, Raiffeisen Bank,
  • Bogdan Căpraru, Profesor, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași,
  • Radu Dudău, Conferențiar, Universitatea din București, Președinte și Co-fondator, Energy Policy Group,
  • Ștefania Racolța Cruceru, E2C2 Associate Director, Head EU Green Finance and Climate Analytics, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

 

Evenimentul a fost moderat de Florian Neagu, Director-Adjunct Stabilitate Financiară, Banca Națională a României.

 

Vineri, 21 octombrie 2022, în cea de-a doua zi a conferinței, au avut loc paneluri în care cercetătorii au prezentat lucrările pregătite pentru conferință, online și offline, iar după-amiază s-au desfășurat două mese rotunde, care au abordat rolul rețelelor în construirea unui viitor sustenabil și impactul asociațiilor, clusterelor, hub-urilor și a platformelor asupra mediului de afaceri și educației.

 

Mai multe detalii despre conferință, pe strategica-conference.ro

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget