TWAU Club, o comunitate de tineri talentaţi, care reuneşte studenţi şi absolvenţi SNSPA, lansează volumele “Ordering Chaos” și “Fire, Ashes & Such”

TWAU Club, o comunitate de tineri entuziaşti şi talentaţi, care reuneşte studenţi şi absolvenţi SNSPA, vă invită sâmbătă, 5 noiembrie 2022, la o dublă lansare de carte, organizată la sediul SNSPA (Bd. Expoziției 30A), parter, Sala Multifuncțională. Volumele “Ordering Chaos” (2021) și Fire, Ashes & Such (2022) își vor întâlni pentru prima data cititorii și autorii, sub același acoperiș. Ambele volume, editate si coordinate de conf. dr. Silvia Osman, au apărut la Editura Universitară din București și au fost lansate doar online, din cauza condițiilor generate de pandemia de Covid-19, prin trailere de promovare, care pot fi regăsite în link-urile de mai jos.

 

Autorii volumului sunt studenţi SNSPA, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializările Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Sociologie şi Psihologie, anul II, coordonaţi de conf. univ. dr. Silvia Osman.

 

“Ordering Chaos” (2021)

“În ciuda titlului, Ordering Chaos nu este nici despre haos și nici despre ordine, ci mai degrabă despre felul în care înțelegând realitatea înconjurătoare, reușim să găsim ordinea priorităților noastre, să ne întâlnim pasiunea (sau viziunea?) și să începem să privim, prin ochii acesteia, lumea. Acest volum este despre libertate și despre cale, despre cum învățam să vâslim împotrivă curentului, atunci când valorile noastre refuza să înoate în apa statuta a mediocrității. Acest volum este despre a rupe cortina interumana ridicata de măști, ecrane și izolare și despre curajul de a fi cine suntem cu adevărat.

Tinerii frumoși care semnează lucrările acestui volum sunt liberi și curajoși, serioși, ambițioși, perseverenți și au sufletul curat. Sunt parte a unei generații în formare care, spunea demult  Petre Tutea, s-ar putea naște astfel: “apare un cap – sau poate mai multe deodata, care sunt ancorate în același ideal.” Sunteți aici și acum în fata unei lucrări colective a unor astfel de “capete”, care își dezvăluie subtil, printre rânduri și prin cuvinte atent alese, idealurile. Vi se înfățișează în Ordering Chaos, cu subiect și predicat, o generație noua care, dezvaluindu-se treptat, își deschide aripile în timpurile în care libertatea și normalitatea au devenit stări de excepție.

Pictând din cuvinte și modelând din imagini țesătură subtila a volumului de fata, acești tineri creionează lumea din jurul lor (și al nostru), cu minunile și prăpastiile ei, clădind punți de înțeles și castele de nisip, fiecare în felul sau.

Vă invit să vă bucurați de fiecare lucrare în parte, să priviti  dincolo de cuvintele alese cu migala și veți vedea ceea ce văd eu acum, în azi, după ce am încheiat un an tulburător și tumultos, alaturi de ei, an în care realitatea înconjurătoare ne-a dat peste cap planurile și ne-a reconfigurat traseele personale și profesionale, precum un Waze  depășit de traficul unei ore de vârf, într-o metropola occidentală”.

Conf. univ. dr. Silvia Osman

București, 2021

 

“Fire, Ashes & Such” (2022)

“A fost și greu și ușor să se nască Fire, Ashes & Such în 2022, din cenușa prezentului încercat de experiența lui “nu se poate”. Am avut alături o mână de tineri excepționali, destoinici, prudenți, riguroși, frumoși, pe dinăuntru și pe dinafară. Îi gășiți pe toți aici, în Fire, Ashes & Such, semnând lucrările pe care urmează să le citiți în acest volum, al nouălea clădit, al seriei TWAU.

Împreună cu ei, anul acesta, am clădit împreună o lume din cuvinte, vise și amintiri, din gânduri și emoțîi, din ce am mai găsit la-ndemână fiecare, prin buzunare, plămadă de suflu nou. Am bifat rigori, am împletit opinii, am clarificat limite și am conturat valori comune, am căzut de acord în multe privințe, am negociat termeni (nu toți lexicali) și am ales să pășim alături pe aceasta cale a Phoenix-ului, să vedem încotro ne poartă. Am început șovăielnic, cu toțîi, dar cu dreptul, să construim treptat încredere, unii în ceilalți și în propriile forțe, scriind și editând aceste texte, atent lucrate, care vi se înfățișează, astăzi, între coperțile elegante ale acestui volum.

Textura din care Fire, Ashes & Such își împletește povestea este unică, iar firele sale invizibile leagă mănunchi curaj, inspirație, imaginație, creativitate și valori imuabile, scăldate cu generozitate în lumină. Din gând în gând, cuvânt cu cuvânt, vedem realitatea conturându-ni-se firesc în ceea ce este și ce vă să fie, țintind luceferi și visând nesfîrșit. Fire, Ashes & Such curge fluid, pe note și acorduri, când stranii, când familiare, ne poartă către noi, pășind pe nori cu picioroange roșîi de saltimbanc.

Anul acesta, în miezul tuturor lucrurilor fierbinți care ne înconjoară, de la est la vest, cu brâul lor strâmt, Fire, Ashes & Such ne aduce lumină și vă invităm să citiți și să vă treziți visând lumea din jur clădită din cuvinte, așa cum o vedem noi, astăzi, contemplând înțelesul cuvintele scrise de Carl Gustav Jung secolul trecut.

“Nimeni nu se trezește visând fantasme de lumină ci devenind conștient de întuneric, de întunericul care ne înconjoară și care ne locuiește”.

Doresc tuturor, în miez de întuneric, măcar un ochi de lumină! În noian de întuneric arzător, priviți prin acest ochi de lumină, textele scrise de tinerii frumoși care semnează în 2022 Fire, Ashes & Such. Toate, că unul, vorbesc, printre rânduri, despre lumea ce vă să fie cândva, mai devreme sau mai târziu, lumea care vă renaște, că un Phoenix măreț, din cenușa zilelor noastre, din acum.”

Conf. univ. dr. Silvia Osman

10 august 2022

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget