„Politica și societatea israeliană: o viziune comparativă asupra Israelului și a democrațiilor europene” – un nou curs modular, oferit de Centrul de Studii Israeliene

Centrul de Studii Israeliene „Theodor Herzl” din cadrul Facultății de Științe Politice (SNSPA) organizează, în perioada 22-25 mai 2023, un curs modular, intitulat „Politica și societatea israeliană: o viziune comparativă asupra Israelului și a democrațiilor europene”.

Cursul, susținut de profesorul Dan Korn –  profesor onorific al SNSPA, își propune să ofere o perspectivă comparativă asupra politicii și societății israeliene și asupra democrațiilor europene. Studiul politicii și societății israeliene este un domeniu complex și multidimensional care cuprinde o gamă largă de probleme politice, sociale și culturale care fac parte integrantă din statul modern Israel. Peisajul politic al Israelului este modelat de o gamă variată de ideologii, partide și grupuri de interese care reflectă istoria unică a țării și provocările continue cu care se confruntă aceasta.

Studierea politicii și societății israeliene este esențială pentru a obține o înțelegere exhaustivă a contextului politic, social și cultural al Israelului, precum și a provocărilor și oportunităților cu care se confruntă ca națiune. Viziunea comparativă despre Israel și democrațiile europene pe care o oferă cursul prof. Dan Korn poate oferi perspective și cunoștințe valoroase pentru oricine este interesat de politică, relații internaționale sau regiunea Orientului Mijlociu. În ultimii ani mai ales, politica israeliană s-a caracterizat printr-un echilibru de putere schimbător între diverse facțiuni politice, inclusiv partidele de dreapta, de centru și de stânga. Mai mult, societatea israeliană este marcată de o diversitate culturală și religioasă, precum și de relații complexe cu vecinii săi și comunitatea internațională.

Prof. Dan Korn predă la IDC Herzliya și Beit Berl College, este profesor invitat la London School of Economics și este fost membru al Knesset.

 

Cursul se va desfășura în perioada 22-25 mai 2023, la sediul SNSPA. Detalii privind programarea cursurilor, pe csis.snspa.ro

Studenții înscriși la programele de licență la SNSPA pot primi o diplomă de participare și 6 credite academice.

Cursul modular se desfășoară în limba engleză.

Înscrierile se fac la adresa: csis@snspa.ro

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget