“Europa după alegerile europarlamentare. Implicațiile pentru România”. Martin Schulz, în dialog cu studenții SNSPA

Joi, 13 iunie 2024, Martin Schulz, președintele Fundației Friedrich-Ebert-Stiftung, fost Președinte al Parlamentului European, Doctor Honoris Causa al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), se va întâlni cu studenți şi profesori ai SNSPA, în cadrul unei prelegeri susţinute pe tema “Europa după alegerile europarlamentare. Implicațiile pentru România”.

Evenimentul va fi moderat de rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

 

Prelegerea va fi urmată de o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri.

 

Evenimentul, organizat de Facultatea de Științe Politice (SNSPA) și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung, se va desfășura la sediul SNSPA (Bd. Expoziției 30A), parter, Sala Multifuncțională, începând cu ora 10:00. Prelegerea va fi susținută în limba engleză. Pentru confirmarea participării, vă rugăm să completați un formular online, disponibil aici.

 

În data de 9 iunie, cetățenii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene își desemnează reprezentanții în Parlamentul European. Acest vot va avea un impact major asupra capacității celei mai mari uniuni de state democratice de a-și apăra valorile și interesele într-o lume în care rivalitățile de putere sunt în creștere.

 

În cadrul acestui eveniment, vom analiza ce ne poate spune noua compoziție politică a Parlamentului European despre viitorul Uniunii Europene și vom discuta provocările interne pe care Europa trebuie să le depășească pentru a reclădi încrederea cetățenilor în casa lor comună.

 

Vă invităm să participați la această dezbatere în cadrul căreia vom explora perspectivele și soluțiile pentru o Uniune Europeană mai puternică și unită.

 

Martin Schulz a deținut numeroase funcții politice la nivel european, inclusiv pe cea de Președinte al Parlamentului European în perioada 2012-2017. Între 2017 și 2021, a fost membru al Bundestagului german și a ocupat, de asemenea, funcția de președinte al Partidului Social Democrat (SPD) între 2017 și 2018. În anul 2012, Senatul SNSPA i-a acordat înalta distincţie de Doctor Honoris Causa al universității.

Din decembrie 2020, Martin Schulz este Președintele Fundației Friedrich-Ebert-Stiftung.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget