Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la lansarea cărții „Superpolitik. Superpolitica: triumf și eșec strategic”, semnată de ambasadorul României în Iordania şi Yemen, George Cristian Maior, cadru didactic la SNSPA

Luni, 22 iulie 2024, rectorul Școlii Naţionale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la lansarea cărții „Superpolitik. Superpolitica: triumf și eșec strategic. Conducători, mari ambiții de putere și logica legitimității în ordinea statelor și în relațiile internaționale”, semnată de ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Haşemit al Iordaniei și în Republica Yemen, George Cristian Maior, profesor universitar și conducător de doctorat la SNSPA. De asemenea, alături de autor au fost prezenți editorul RAO, Ovidiu Enculescu, și istoricul și publicistul Florian Bichir. Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

 

Cartea lansată de George Maior este o contribuție valoroasă la înțelegerea contextului geopolitic actual și oferă perspective esențiale pentru toți cei interesați de politica internațională. George Cristian Maior propune în această lucrare un concept nou, acela al superpoliticii, menit să ofere un plus de lumina asupra mecanismelor puterii, așa cum au fost ele înțelese și aplicate în practică de marii lideri ai lumii pe parcursul istoriei.

Cartea “Superpolitik – Superpolitica. Triumf şi eşec strategic” a apărut la editura Rao şi urmează să fie tradusă în limba engleză.

 

George Cristian Maior a publicat numeroase articole și cărți referitoare la drepturile omului, concepte de drept public, precum și pe teme de relații internaționale, gândire strategică, studii de securitate și de intelligence.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget