Precizări privind acuzațiile formulate la adresa a doi profesori din cadrul Facultății de Științe Politice

Având în vedere acuzațiile formulate la adresa profesorului Alfred Bulai, din cadrul Facultății de Științe Politice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) face următoarele precizări:

 

La Comisia de Etică a SNSPA au fost depuse zece (10) sesizări, care au fost formulate de Rectorul SNSPA și de către nouă (9) foste studente.

 

Separat de cele menționate mai sus, mai există două scrisori adresate de cadre didactice de la Facultatea de Știinţe Politice, respectiv membri ai Consiliului Studențesc SNSPA, conducerii SNSPA, care cer Comisiei de Etică să se autosesizeze în legătură cu profesorul Marius Pieleanu, în baza informațiilor apărute în spaţiul public. Rectorul SNSPA a trimis, spre analiză, cele două scrisori Comisiei de Etică.

 

Comisia de Etică a SNSPA a preluat sesizările, urmând să parcurgă toți pașii legali până la soluționarea acestora.

Comisia de Etică universitară acționează independent față de orice altă structură sau persoană din cadrul SNSPA. Membrii Comisiei au obligația păstrării confidențialității și echidistanței față de părțile implicate în cauză, fiind interzisă exprimarea, în spațiul universitar al SNSPA sau în afara lui, a oricărei informații preliminare.

 

SNSPA nu se va pronunța public, până la finalizarea lucrărilor Comisiei de Etică. După analiza dosarelor și deliberare, Comisia de Etică va adopta o hotărâre, care va fi transmisă conducerii SNSPA și părţilor implicate. De asemenea, decizia Comisiei de Etică va fi publicată pe website-ul oficial al universității, snspa.ro.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget