Comunitatea academică din SNSPA îşi exprimă regretul pentru dispariţia conf. univ. dr. Simona-Maya Teodoroiu, cadru didactic la Facultatea de Administrație Publică (SNSPA)

Comunitatea academică din SNSPA își exprimă regretul pentru dispariția conf. univ. dr. Simona-Maya Teodoroiu, o personalitate a mediului academic și juridic din România, cadru didactic la Facultatea de Administrație Publică (SNSPA).

 

Simona-Maya Teodoroiu a avut o contribuție semnificativă în domeniul justiției, ocupând funcții de înaltă responsabilitate. În perioada 2015-2019, Simona-Maya Teodoroiu a fost judecătoare a Curţii Constituţionale a României, iar ulterior, în perioada 2019-2020, a reprezentat România ca Agent Guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. De asemenea, a fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei, expert guvernamental și membru al Consiliului Național de Integritate.

 

În anul 2020, Simona-Maya Teodoroiu a fost aleasă deputat în Parlamentul României.

 

Timp de 30 de ani, aceasta și-a dedicat cariera și învățământului superior: a fost conferențiar universitar la SNSPA, în cadrul Departamentului de Drept al Facultății de Administrație Publică și cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu”, din cadrul Academiei Române. Simona-Maya Teodoroiu este autor sau co-autor al mai multor lucrări de cercetare, articole și studii, publicate în reviste de specialitate, din țară și străinătate.

 

Suntem alături de familie în aceste momente grele și îi transmitem sincerele noastre condoleanțe.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget