Conferință internațională la SNSPA: “The Other Europe? Resilience and Assertiveness in Our Region”

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) vă invită la conferința internațională “The Other Europe? Resilience and Assertiveness in Our Region” („Cealaltă Europă? Reziliență și asertivitate în regiunea noastră”), desfășurată online, în perioada 14-15 ianuarie 2022. Evenimentul  este organizat de rețeaua regională de experte Eastern and South Eastern Europe (ESEE) FANEL Network, inițiată de SNSPA, cu sprijinul Fundației “Black Sea Trust for Regional Cooperation” a German Marshall Fund of the United States (GMFUS).

La conferință vor participa personalități ale vieții publice românești și internaționale, precum și experte din regiune (Estul Europei, Balcani, Marea Neagră, Europa Centrală).

 

Evenimentul va fi deschis de rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, și de Alina INAYEH, directoarea Fundaţiei “Black Sea Trust for Regional Cooperation” (GMFUS). Tot în deschiderea conferinței, participă cu luări de cuvânt doamnele: Anca DRAGU, senatoare, fostă președintă a Senatului României, membră a Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat, E.S. Luminița ODOBESCU, consilieră prezidențială în domeniul Afaceri Europene, fostă reprezentantă permanentă a României la UE (2015-2021), diplomată de carieră, și E.S. Laurence AUER, ambasadoarea Republicii Franceze în România, care va vorbi și în calitate de reprezentantă a președinției franceze a Consiliului UE, începută la data de 1 ianuarie 2022.

 

Prima zi a conferinței este dedicată unei mese rotunde regionale, intitulată „Cum pot contracara femeile experte din Estul, Sud-Estul și Centrul Europei tendințele iliberale din regiune?” („How can women experts from Eastern, South-Eastern and Central Europe counter illiberal trends?”). Moderatoare: Prof. univ. dr. Liliana POPESCU, prorector SNSPA, președinta Consiliului Rețelei ESEE-Fanel.

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, a doua zi a conferinței, vor avea loc trei faneluri (din englezescul fanel, un panel la care participă doar femei, oglindind frecventele maneluri, adică paneluri formate doar din bărbați (males în engleză). Participantele, experte din Georgia, Lituania, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia și Ucraina, vor prezenta lucrări originale în cadrul a trei faneluri: (I) Inegalități regionale și consecințele lor socio-economice, (II) Formate și inițiative regionale de cooperare noi și consacrate din interiorul și din afara UE, (III) Jocuri internaționale în regiune. Interese în competiție în Estul și Sud-Estul Europei și consecințele dinamicilor lor.

 

Programul conferinței poate fi consultat aici.

 

Eastern and South Eastern Europe (ESEE) FANEL Network a fost fondată în 2020 de către prof. univ. dr. Liliana Popescu, prorector pentru Relațiile Internaționale al SNSPA, și este dezvoltată în prezent cu sprijinul SNSPA și al Black Sea Trust for Regional Cooperation of the German Marshall Fund of the United States. Misiunea sa este să conecteze expertele în relații internaționale și din domenii conexe, provenind din Europa de Est, de Sud-Est și Centrală precum și din regiunea extinsă a Mării Negre. De asemenea, ESEE Fanel Network își propune să le sprijine în vederea creșterii vizibilității activității lor, promovându-le publicațiile, organizând evenimente (conferințe, webinarii, mese rotunde) care cuprind exclusiv faneluri.
Mai multe detalii despre Rețeaua regională la www.esee-fanel.net.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget