Ziua Națiunilor Unite la Facultatea de Administrație Publică (SNSPA)

În fiecare an, la data de 24 octombrie, se celebrează, la nivel Mondial, ziua Organizației Națiunilor Unite, 24 octombrie 1945 fiind data la care a intrat în vigoare Carta Națiunilor Unite. Mai mult decât oricând, aniversarea din acest an reprezintă un prilej de amplificare a „Agendei noastre comune” (2021-2024), de reafirmare a scopurillor și principiilor Cartei ONU și de asemenea, de a pregăti adoptarea unui Pact pentu viitor, în anul 2024, la Reuniunea Șefilor de State și de Guverne (22-23 septembrie 2024 – Summit of the Future).

 

Pentru a marca acest eveniment, marți, 24 octombrie 2023, Centrul Transdisciplinar de Drepturile Omului din cadrul Facultății de Administrație Publică (SNSPA) a organizat o conferință, coordonată și moderată de prof. univ. dr. Irina Moroianu Zlătescu, directorul Centrului și președinte al Asociația pentru Națiunile Unite din România (ANUROM), eveniment care a reunit cadre didactice universitare, doctoranzi și masteranzi ai Facultății de Administrație Publică, într-o amplă dezbatere, pe marginea comunicărilor prezentate de lect. univ. dr. Gabriela Varia, lect. univ. dr. Claudia Elena Marinică, lect. univ. dr. Cristina Elena Nicolescu, drd. Alina Raluca Sarchisian, drd. Ciprian Mihai Constantin, drd. Ionelia Hârju ș.a.

 

Evenimentul a fost organizat la sediul SNSPA, în colabrare cu Asociația pentru Națiunile Unite din România (ANUROM), membră a Federației Mondiale a Asociațiilor pentru Națiunile Unite, Academia de Științe Juridice din România (ASJR), Clubul de la Cheia „Victor Dan Zlătescu”, Centrul pentru Simulare Dinamică în Sectorul Public din cadrul Facultății de Administrație Publică (SNSPA), precum și cu Asociația Română de Drept Umanitar – Filiala Prahova.

 

În cadrul evenimentului, s-a evidențiat responsabilitatea tuturor de a contribui la construirea unei lumi a păcii, a dezvoltării durabile și a drepturilor omului pentru toți, la respectarea valorilor comune și a principiilor Cartei ONU, pretutindeni în lume, astfel încât omenirea să poată răspunde provocărilor cu care se confruntă, de la criza climatică până la pericolele utilizării necontrolate a inteligenței artificiale.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget