Cea de-a XII-a conferinţă anuală a Centrului de Drept Public şi Ştiinţe Administrative al SNSPA

Vineri, 25 octombrie 2019, Centrul de Drept Public și Științe Administrative (SNSPA), în parteneriat cu Societatea Academică de Științe Administrative, a organizat cea de-a XII-a Conferință anuală: „Transformări ale administrației și dreptului public în spațiul național și european după anul 1989”.

Conferința a reunit specialiști în domeniul dreptului public și al științelor administrative– cadre didactice universitare, magistrați, funcționari publici ș.a. și s-a constituit  într-un for de dezbatere și analiză a transformărilor cadrului constituțional, normativ, administrativ, economic, social și moral produse în statele Europei centrale și de est după anul 1989 și eliberarea de sub regimul comunist.

Plecând de la premisa că misiunea științei este aceea de a explica fenomenele societății și de a propune soluții, idei noi pentru îmbunătățirea cadrului politic, administrativ, social etc., s-a apreciat că dezvoltarea unui dialog profund asupra problematicii transformărilor produse în spațiul național și european după anul 1989 reprezintă modalitatea optimă de înțelegere a acestei perioade și identificare a traseului de parcurs.

În cadrul conferinței s-au evidențiat politicile publice implementate și  reglementările adoptate în această perioadă, care au creat o realitate mai aproape de modelele și standardele societăților occidentale și s-a subliniat necesitatea continuării reformelor pentru asigurarea consolidării democrației și a unei guvernări eficiente.

Comments are closed.
Platformă dedicată cercetătorilor
Facebook Pagelike Widget
Urmărește-ne pe Twitter