Avraham Duvdevani, Președinte al Organizației Sioniste Mondiale, Doctor Honoris Causa al SNSPA

Marți, 5 noiembrie 2019, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va acorda înalta distincție de Doctor Honoris Causa domnului Avraham Duvdevani, Președinte al Organizației Sioniste Mondiale.
Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa se va desfășura la sediul SNSPA (Bd. Expoziției, nr. 30A), Sala Multifuncțională (parter), ora 10:30.

Vă rugăm să confirmati participarea până luni, 4 noiembrie 2019, completând acest formular online.

 

Avraham Duvdevani este președinte al Organizației Sioniste Mondiale din mai 2009. Aceasta poziție a fost ocupată de-a lungul timpului de personalități de renume, printre care: Theodor Herzl, David Ben Gurion și Haim Weizman.

Organizația Sionistă este o structură de mare importanță în viața evreiască în general și în Statul Israel. Organizația a fost înființată la primul Congres Sionist de la Basel, din 1897, la inițiativa lui Theodor Herzl. De atunci, Organizația Sionistă Mondială a funcționat ca un parlament al sionismului mondial, coordonând efortul complex de construire a viitorului stat.

Dupa proclamarea statului Israel (1948), Organizația și-a concentrat activitatea de a solidariza toate organizațiile evreiești cu noul stat, concentrându-se pe câteva aspecte fundamentale: emigrarea în Israel (Aliya), integrarea noilor veniți, educație și combaterea antisemitismului.

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget