Forumul pentru cooperare în regiunea Dunării

În perioada 11-12 aprilie 2019, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prin Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană, și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Centrul de Studii Internaționale și Drepturile Omului, au organizat “Forumul pentru cooperare în regiunea Dunării”, în marja Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Valoarea adăugată a forumului a constat în furnizarea unei platforme de comunicare pentru mai multe categorii de actori, implicând în acest sens reprezentanții instituțiilor europene responsabili de strategiile macro-regionale europene, cu scopul de a dezvolta inițiative aplicate pentru ariile prioritare ale Strategiei Uniunii Europene în Regiunea Dunării.
Forumul de dezbatere a reunit reprezentanți din mediul academic, economic, social și politic cele mai bune soluții de politici publice europene pentru provocările pe care le întâmpină statele din regiune.

 

Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) este proiectul politic european lansat de România împreună cu Austria, reprezentând un instrument de cooperare a statelor din bazinul Dunării (9 state membre UE şi 5 state non-membre UE), destinat dezvoltării economice şi sociale a macro-regiunii dunărene, prin consolidarea implementării în regiune a politicilor Uniunii Europene. Mai multe detalii despre SUERD sunt disponibile la http://www.mae.ro/strategia-dunarii sau www.danube-region.eu.

Detalii:
Website:www.danubecooperationforum.ro
Facebook: www.facebook.com/danubecooperationforum
Instagram: www.instagram.com/dcforum2019/
Twitter: twitter.com/DanubeForum

Comments are closed.
Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Twitter