Prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a participat la Ședința festivă a Senatului Universității de Stat din Moldova, dedicată Zilei Limbii Române

Marți, 31 august 2021, România și Republica Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Române. Cu această ocazie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a participat la Ședința festivă a Senatului Universității de Stat din Moldova (USM), dedicată Sărbătorii Naţionale “Limba Noastră cea Română”.

 

La eveniment, rectorul SNSPA s-a adresat Senatului USM și a transmis un mesaj de felicitare pentru toți românii și vorbitorii de limbă română. “Limba română este limbă maternă pentru aproximativ 24 de milioane de persoane, limbă de stat în România și Republica Moldova și limbă oficială și administrativă în Uniunea Europeană. Totodată, limba română ca limbă străină se studiază în aproximativ 40 de țări din lume. Limba română ne afirmă identitatea, ne definește cultural, ne influențează modul în care gândim și ne ajută să păstrăm legătura cu românii din toate colțurile lumii. Urez «La mulți ani!» limbii române și îi felicit pe toți românii și vorbitorii de limbă română!”, a susținut prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

 

Totodată, în cadrul acestei ședințe festive, rectorul SNSPA a salutat constituirea noii alianțe academice București-Chișinău (Aa.B-C), lansată la finalul lunii iulie 2021 de către cele trei instituții de învățământ superior de prestigiu din România și Republica Moldova: SNSPA, Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Administrație Publică din Chișinău. Această alianță academică se bazează pe strânsele legături deja existente dintre instituțiile partenere și pe comunitatea de limbă, istorie, tradiții și cultură dintre România și Republica Moldova și are ca obiectiv principal dezvoltarea capacității administrative și a resurselor umane, în vederea implementării de proiecte strategice, de cercetare și formare, cu finanțare europeană.

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget