A șasea ediție a Bucharest Security Conference

În perioada 16-17 septembrie 2022, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează cea de-a șasea ediție a Bucharest Security Conference, una dintre cele mai mari conferinţe internaţionale pe teme de securitate şi apărare din România. Tema abordată anul acesta este: “Strenghtening resilience in volatile times. New dimensions, new players, new perspectives”.

Conferința este organizată anual, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și al Ministerului Apărării Naționale, iar ediția 2022 se bucură de parteneriatul cu Atlantic Council și cu Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență.

 

Bucharest Security Conference continuă să-și consolideze rețeaua de experți în securitate și apărare, iar evenimentul va reuni înalți oficiali, reprezentanți ai mediului academic, experți din domeniul relațiilor internaționale.

 

Agenda conferinței cuprinde mai multe sesiuni de analiză și dezbatere, pe teme relevante contextului de securitate actual, precum: războiul din Ucraina, securitatea și reziliența în Zona Mării Negre, politica externă a Republicii Moldova în contextul amenințărilor iminente din regiune. Programul evenimentului poate fi consultat aici.

 

Temele abordate în cadrul panelurilor:
• A Hegemonic/Succession War? The nature/characteristics of the war in Ukraine and its significance for the present stage of transition
• Is the banking sector safer than during the global financial crisis?
• Security and resilience in the Black Sea region in the context of the war in Ukraine
• Linking Europe at the Periphery – A more geopolitical European Union in times of conflict: prospects and challenges
• The Republic of Moldova – foreign policy and security strategy under imminent threat
• Emerging challenges in volatile times

 

Evenimentul este organizat de NATO Partnership Studies Center din cadrul SNSPA și se va desfăşura la Hotelul Athenee Palace Hilton. Numărul de locuri este limitat, iar accesul se face pe bază de invitație. Cei interesați să participe la conferință sunt rugați să trimită un e-mail la adresa bucharestsecconf@gmail.com, pentru a primi detalii suplimentare.

 

Conferința internațională se va desfășura în limba engleză.

Pentru mai multe detalii, accesați website-ul www.securityconference.ro

 

 

Comments are closed.
Facebook Pagelike Widget